fbpx
logo
Szukaj
open close

Nadziewane roladki wołowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbd62bd10-9021-4235-858b-77f97163251e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Nadziewane roladki wołowe

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w plastry, a następnie tłuczemy tak, aby każdy kawałek był jednakowej grubości
  • Każdy kawałek mięsa posypujemy z obu stron przyprawami (pieprzem)
  • Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Szynkę kroimy w drobną kostkę, przenosimy do miski i całość dokładnie mieszamy
  • Na każdy kawałek mięsa nakładamy mieszankę, zwijamy mięso w roladki i związujemy nicią kuchenną
  • Do naczynia żaroodpornego wlewamy tłuszcz, wkładamy roladki i posypujemy przyprawami (solą), a następnie obracamy, tak aby każda roladka była równomiernie pokryta tłuszczem
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Kładziemy roladki i smażymy przez ok. 4 minuty, co jakiś czas obracając na drugą stronę
  • Następnie przenosimy roladki na blachę i pieczemy przez ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (300 g)
  • Szynka parmeńska (100 g)
  • Cebula (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól morska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Lasagne z wołowiną i pesto

Ser (mozzarellę) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Cebulę obieramy i drobno siekamy W rondlu podgrzewamy 3/5 ilości tłuszczu (oliwy) Dodajemy mąkę i mieszamy na gęstą masę Ściągamy rondel z palnika i cały czas…

WIĘCEJ >

Orzechanka z mlekiem kokosowym i miodem

Do blendera wsypujemy orzechy oraz pestki i całość blendujemy do momentu uzyskania „proszku” Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy orzechy z pestkami, dodajemy sól i całość gotujemy przez ok. 15 minut Następnie dodajemy miód, mieszamy do…

WIĘCEJ >

Marmolada z cebuli

Cebulę obrać i pokroić w półksiężyce, paski lub piórka Gruszkę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę   W garnku rozgrzać masło Wrzucić gruszkę, smażyć 2 min., zamieszać Dodać cebulę, smażyć 5 min., zamieszać co jakiś…

WIĘCEJ >

Frytki z batatów w boczku

Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C, opcja grzania z góry i z dołu. Bataty obieramy i kroimy w grube słupki. Każdy słupek owijamy plasterkiem boczku i układamy na papierze do pieczenia.  Pieczemy do miękkości- 20-25…

WIĘCEJ >