fbpx
logo
Szukaj
open close

Nadziewane roladki wołowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbd62bd10-9021-4235-858b-77f97163251e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Nadziewane roladki wołowe

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w plastry, a następnie tłuczemy tak, aby każdy kawałek był jednakowej grubości
  • Każdy kawałek mięsa posypujemy z obu stron przyprawami (pieprzem)
  • Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Szynkę kroimy w drobną kostkę, przenosimy do miski i całość dokładnie mieszamy
  • Na każdy kawałek mięsa nakładamy mieszankę, zwijamy mięso w roladki i związujemy nicią kuchenną
  • Do naczynia żaroodpornego wlewamy tłuszcz, wkładamy roladki i posypujemy przyprawami (solą), a następnie obracamy, tak aby każda roladka była równomiernie pokryta tłuszczem
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Kładziemy roladki i smażymy przez ok. 4 minuty, co jakiś czas obracając na drugą stronę
  • Następnie przenosimy roladki na blachę i pieczemy przez ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (300 g)
  • Szynka parmeńska (100 g)
  • Cebula (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól morska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka z ziemniakami i bekonem

Ziemniaki obieramy, kroimy na pół i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Boczek kroimy w cienkie paski Cebulę obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy boczek i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Słoneczne jogurtowe smoothie

Mango i melona obrane ze skórki i pokrojone na mniejsze kawałki umieszczamy w jednym pojemniku. Wyciskamy tam sok z limonki i dodajemy jogurt. Blendujemy do uzyskania gładkiego koktajlu.

WIĘCEJ >

Jagnięcina z rozmarynem i czosnkiem

Udziec powinien być w jednym kawałku Czosnek kroimy na pół W udźcu robimy kilka nacięć i w każde nacięcie wkładamy gałązki rozmarynu oraz czosnek Skórę udźca nacieramy tłuszczem i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem) Następnie…

WIĘCEJ >

Zapiekanka ziemniaczana z kapustą i boczkiem

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Cebulę obieramy i drobno siekamy Boczek kroimy w kostkę Kapustę drobno szatkujemy Ser ścieramy na…

WIĘCEJ >