fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Nadziewane roladki wołowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbd62bd10-9021-4235-858b-77f97163251e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Nadziewane roladki wołowe

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w plastry, a następnie tłuczemy tak, aby każdy kawałek był jednakowej grubości
  • Każdy kawałek mięsa posypujemy z obu stron przyprawami (pieprzem)
  • Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Szynkę kroimy w drobną kostkę, przenosimy do miski i całość dokładnie mieszamy
  • Na każdy kawałek mięsa nakładamy mieszankę, zwijamy mięso w roladki i związujemy nicią kuchenną
  • Do naczynia żaroodpornego wlewamy tłuszcz, wkładamy roladki i posypujemy przyprawami (solą), a następnie obracamy, tak aby każda roladka była równomiernie pokryta tłuszczem
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Kładziemy roladki i smażymy przez ok. 4 minuty, co jakiś czas obracając na drugą stronę
  • Następnie przenosimy roladki na blachę i pieczemy przez ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (800 g)
  • Szynka parmeńska (200 g)
  • Cebula (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól morska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa tajska z kurczakiem i mango

Kurczaka wrzucamy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny Obieramy cebulę i czosnek i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 minuty i…

WIĘCEJ >

Kremowa zapiekanka ze spaghetti

Cebulę obieramy i drobno siekamy Pieczarki kroimy w plasterki Orzechy drobno siekamy Ser żółty ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Na…

WIĘCEJ >

Pierś z gęsi duszona w jabłkach z zasmażanym topinamburem i dynią

Piersi z gęsi położyć na desce skórą do góry. Ostrym nożem naciąć skórę w kratkę. Cebulę obrać i pokroić. Jabłka pokroić w plastry, gniazdo nasienne wyrzucić. Gruszkę pokroić w plastry lub cząstki. Rozgrzać patelnią. Na suchą,…

WIĘCEJ >

Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i awokado

Sałatę drzemy w palcach Awokado kroimy wzdłuż na pół i cześć bez pestki obieramy i kroimy w paski Jajko obieramy, kroimy na ćwiartki Ogórka kroimy w półplastry Pomidorki kroimy na połówki Paprykę kroimy z paseczki…

WIĘCEJ >