fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Serowe roladki z wołowiny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccec1eb6e-2faa-4bb3-a166-4b397581bbba
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Serowe roladki z wołowiny

Przygotowanie

  • Do mięsa wbijamy jajo i przyprawiamy
  • Wyrabiamy rękami mięso i dzielimy na dwie części
  • Rozpłaszczamy każdą część na desce na kształt prostokąta
  • Układamy ser, doprawiamy ulubionymi przyprawami
  • Układamy liście bazylii, zwijamy boki i formujemy z tej masy roladki
  • Smażymy na małym ogniu z każdej strony do momentu zarumienienia się

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia roladek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (150 g)
  • Szpinak (świeży) (70 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Rzodkiewka (45 g)
  • Kiełki brokułu (32 g)
  • Ser gouda (25 g)
  • Bazylia (świeża) (12 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zrazy wieprzowe z żurawiną i duszonymi warzywami

Mięso kroimy na małe kawałki, żeby maszynce było łatwiej mielić Mielimy w maszynce do mięsa Solimy, pieprzymy Wyrabiamy/mieszamy ręką przez 2 min Formujemy wrzecionowaty wałek Warzywa obieramy i kroimy w kawałki, a kto potrafi, może…

WIĘCEJ >

Szparagi duszone z pulpetami wieprzowymi w sosie kokosowym

Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Mięso kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy na…

WIĘCEJ >

Sałatka tabouleh z kaszy jaglanej

Kaszę jaglaną gotujemy na sypko w 4 szklankach wody. Odstawiamy do ostudzenia. Pomidory, paprykę i ogórka kroimy w drobną kostkę. Zioła, ilość wedle upodobania, drobno siekamy. Chłodną kaszę, pokrojone warzywa, zioła oraz oliwę i sok…

WIĘCEJ >

Wieprzowina ze szpinakiem

Mięso kroimy w paseczki i na patelni podsmażamy masło Na patelnię wrzucamy szpinak i mieszamy do czasu aż się rozmrozi Gdy szpinak jest już rozmrożony dodajemy mięso i dusimy około 20 minut (tak, aby mięso…

WIĘCEJ >