fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Serowe roladki z wołowiny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccec1eb6e-2faa-4bb3-a166-4b397581bbba
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Serowe roladki z wołowiny

Przygotowanie

  • Do mięsa wbijamy jajo i przyprawiamy
  • Wyrabiamy rękami mięso i dzielimy na dwie części
  • Rozpłaszczamy każdą część na desce na kształt prostokąta
  • Układamy ser, doprawiamy ulubionymi przyprawami
  • Układamy liście bazylii, zwijamy boki i formujemy z tej masy roladki
  • Smażymy na małym ogniu z każdej strony do momentu zarumienienia się

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz ciekawe propozycje na przyrządzenie roladek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 150 g mięsa mielonego wołowego
  • 1 jajo kurze roz. M (ok. 51 g)
  • 1 plaster sera żółtego gouda (25 g)
  • 1 garść świeżej bazylii (24 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)
  • 3 rzodkiewki (45 g)
  • 4 łyżki kiełków brokuła (32 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
  • 3 garście świeżego szpinaku (60 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spring rolls sajgonki

Mięso podsmażamy w ulubionych przyprawach lub z dodatkiem miodu i musztardy. Włoszczyznę kroimy w paski Arkusze papieru przygotujemy wg instrukcji na opakowaniu – wystarczy chwila moczenia (dociskamy palcami wystające suche fragmenty, papier się nie porwie)…

WIĘCEJ >

Warzywa w sosie z boczkiem

Cukinię, bakłażana i boczek kroimy w kostkę. Całość smażymy kilka minut na oliwie, następnie dodajemy mleko kokosowe i dusimy przez 20 minut (aż warzywa zmiękną) co jakiś czas podlewając wodą.

WIĘCEJ >

Zasmażana kapusta pekińska z kurczakiem, imbirem i chili

Kurczaka kroimy w paski lub kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w paseczki Kapustę kroimy w poprzek liścia w paski Imbir drobno siekamy Papryczkę kroimy w cienkie plasterki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka…

WIĘCEJ >

Sałata z owocami morza, truskawkami i czereśniami

Na suchą, gorącą patelnię wrzucamy owoce morza, po chwili dodajemy tłuszcz Lekko solimy i pieprzymy, podsmażamy 2 min Sałatę kładziemy na talerzu Dodajemy roszponkę Czereśnie drylujemy i kładziemy na wierzchu Nakładamy owoce morza Dodajemy truskawki…

WIĘCEJ >