Serowe roladki z wołowiny
Serowe roladki z wołowiny
Przygotowanie
- Do mięsa wbijamy jajo i przyprawiamy
- Wyrabiamy rękami mięso i dzielimy na dwie części
- Rozpłaszczamy każdą część na desce na kształt prostokąta
- Układamy ser, doprawiamy ulubionymi przyprawami
- Układamy liście bazylii, zwijamy boki i formujemy z tej masy roladki
- Smażymy na małym ogniu z każdej strony do momentu zarumienienia się
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia roladek.
Autor
Lista składników
- Wołowina mięso mielone (150 g)
- Szpinak (świeży) (70 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Rzodkiewka (45 g)
- Kiełki brokułu (32 g)
- Ser gouda (25 g)
- Bazylia (świeża) (12 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zrazy wieprzowe z żurawiną i duszonymi warzywami
Mięso kroimy na małe kawałki, żeby maszynce było łatwiej mielić Mielimy w maszynce do mięsa Solimy, pieprzymy Wyrabiamy/mieszamy ręką przez 2 min Formujemy wrzecionowaty wałek Warzywa obieramy i kroimy w kawałki, a kto potrafi, może…
WIĘCEJ >Szparagi duszone z pulpetami wieprzowymi w sosie kokosowym
Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Mięso kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy na…
WIĘCEJ >Sałatka tabouleh z kaszy jaglanej
Kaszę jaglaną gotujemy na sypko w 4 szklankach wody. Odstawiamy do ostudzenia. Pomidory, paprykę i ogórka kroimy w drobną kostkę. Zioła, ilość wedle upodobania, drobno siekamy. Chłodną kaszę, pokrojone warzywa, zioła oraz oliwę i sok…
WIĘCEJ >Wieprzowina ze szpinakiem
Mięso kroimy w paseczki i na patelni podsmażamy masło Na patelnię wrzucamy szpinak i mieszamy do czasu aż się rozmrozi Gdy szpinak jest już rozmrożony dodajemy mięso i dusimy około 20 minut (tak, aby mięso…
WIĘCEJ >