fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Serowe roladki z wołowiny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccec1eb6e-2faa-4bb3-a166-4b397581bbba
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Serowe roladki z wołowiny

Przygotowanie

  • Do mięsa wbijamy jajo i przyprawiamy
  • Wyrabiamy rękami mięso i dzielimy na dwie części
  • Rozpłaszczamy każdą część na desce na kształt prostokąta
  • Układamy ser, doprawiamy ulubionymi przyprawami
  • Układamy liście bazylii, zwijamy boki i formujemy z tej masy roladki
  • Smażymy na małym ogniu z każdej strony do momentu zarumienienia się

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz ciekawe propozycje na przyrządzenie roladek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 150 g mięsa mielonego wołowego
  • 1 jajo kurze roz. M (ok. 51 g)
  • 1 plaster sera żółtego gouda (25 g)
  • 1 garść świeżej bazylii (24 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)
  • 3 rzodkiewki (45 g)
  • 4 łyżki kiełków brokuła (32 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
  • 3 garście świeżego szpinaku (60 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasztet z grzybami

Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez całą noc Rano zmieniamy wodę i zostawiamy jeszcze przez 1 godz. Cebulę, wątróbkę, namoczone grzyby i karkówkę mielimy w maszynce do mielenia mięsa Wlewamy do masy mielonej bulion, dodajemy…

WIĘCEJ >

Bitki wołowe z pure z batata

Mięso wołowe myjemy i kroimy na plastry grubości około 1-1,5 cm Smażymy na rozgrzanym tłuszczu po minucie z każdej strony Zalewamy wodą, tak, aby tylko przykryła mięso Doprowadzamy na średnim ogniu do wrzenia i zmniejszamy…

WIĘCEJ >

Karkówka z grilla z czerwonym ryżem i sałatą

Cebulę obrać, przekroić na pół, jedną połówkę pokroić w kostkę, a drugą w półksiężyce Ryż ugotować we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości i przełożyć na sito, żeby odciekł z wody Karkówkę rozbić siekaczem do mięsa…

WIĘCEJ >

Kokosowy dorsz

Jajko wbijamy do miski i roztrzepujemy widelcem Do jajka dodajemy wiórki, przyprawy i mieszamy Masę odstawiamy na około 10 minut Na patelni rozgrzewamy masło Obtaczamy filet z dorsza w panierce i układamy na patelni Smażymy…

WIĘCEJ >