fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Serowe roladki z wołowiny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccec1eb6e-2faa-4bb3-a166-4b397581bbba

Serowe roladki z wołowiny

Przygotowanie

  • Do mięsa wbijamy jajo i przyprawiamy
  • Wyrabiamy rękami mięso i dzielimy na dwie części
  • Rozpłaszczamy każdą część na desce na kształt prostokąta
  • Układamy ser, doprawiamy ulubionymi przyprawami
  • Układamy liście bazylii, zwijamy boki i formujemy z tej masy roladki
  • Smażymy na małym ogniu z każdej strony do momentu zarumienienia się

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz ciekawe propozycje na przyrządzenie roladek.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 150 g mięsa mielonego wołowego
  • 1 jajo kurze roz. M (ok. 51 g)
  • 1 plaster sera żółtego gouda (25 g)
  • 1 garść świeżej bazylii (24 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)
  • 3 rzodkiewki (45 g)
  • 4 łyżki kiełków brokuła (32 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
  • 3 garście świeżego szpinaku (60 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Capresse z sosem z granatów – sałatka

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki – czyli kładziemy pomidory na desce szypułką w dół Nożem robimy na czubku pomidora dwa delikatne nacięcia, tyle tylko, żeby naciąć skórkę Wkładamy pomidory do jakiejś miseczki lub garnuszka…

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa z jajem

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…

WIĘCEJ >

Fritatta z łososiem i pomidorami

Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kalarepę obrać i pokroić w kostkę Pomidorki kroimy na połówki Łososia rozdrabniamy na małe kawałki Bierzemy dużą patelnię, rozgrzewamy na niej…

WIĘCEJ >

Puree z cukinii z szynką dojrzewającą

Cukinię gotujemy do miękkości i blendujemy z solą i masłem Szynkę kroimy na kawałki i podsmażamy na suchej, rozgrzanej patelni przez około 1 minutę Pure podajemy posypane chrupiącą szynką

WIĘCEJ >