Serowe roladki z wołowiny
Serowe roladki z wołowiny
Przygotowanie
- Do mięsa wbijamy jajo i przyprawiamy
- Wyrabiamy rękami mięso i dzielimy na dwie części
- Rozpłaszczamy każdą część na desce na kształt prostokąta
- Układamy ser, doprawiamy ulubionymi przyprawami
- Układamy liście bazylii, zwijamy boki i formujemy z tej masy roladki
- Smażymy na małym ogniu z każdej strony do momentu zarumienienia się
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom – zajrzyj w piktogramy.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz ciekawe propozycje na przyrządzenie roladek.
Autor
Lista składników
- 150 g mięsa mielonego wołowego
- 1 jajo kurze roz. M (ok. 51 g)
- 1 plaster sera żółtego gouda (25 g)
- 1 garść świeżej bazylii (24 g)
- 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)
- 3 rzodkiewki (45 g)
- 4 łyżki kiełków brokuła (32 g)
- 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
- 3 garście świeżego szpinaku (60 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pasztet z grzybami
Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez całą noc Rano zmieniamy wodę i zostawiamy jeszcze przez 1 godz. Cebulę, wątróbkę, namoczone grzyby i karkówkę mielimy w maszynce do mielenia mięsa Wlewamy do masy mielonej bulion, dodajemy…
WIĘCEJ >Bitki wołowe z pure z batata
Mięso wołowe myjemy i kroimy na plastry grubości około 1-1,5 cm Smażymy na rozgrzanym tłuszczu po minucie z każdej strony Zalewamy wodą, tak, aby tylko przykryła mięso Doprowadzamy na średnim ogniu do wrzenia i zmniejszamy…
WIĘCEJ >Karkówka z grilla z czerwonym ryżem i sałatą
Cebulę obrać, przekroić na pół, jedną połówkę pokroić w kostkę, a drugą w półksiężyce Ryż ugotować we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości i przełożyć na sito, żeby odciekł z wody Karkówkę rozbić siekaczem do mięsa…
WIĘCEJ >Kokosowy dorsz
Jajko wbijamy do miski i roztrzepujemy widelcem Do jajka dodajemy wiórki, przyprawy i mieszamy Masę odstawiamy na około 10 minut Na patelni rozgrzewamy masło Obtaczamy filet z dorsza w panierce i układamy na patelni Smażymy…
WIĘCEJ >