Roladki z bakłażana i twarogu
Roladki z bakłażana i twarogu
Przygotowanie
- Umyte bakłażany kroimy pod ukosem na plastry o grubości nie większej niż pół centymetra.
- Plastry solimy i nacieramy oliwą a następnie kładziemy na blasze i pieczemy ok. 5 minut z każdej strony w 160 stopniach.
- Orzechy włoskie siekamy na małe kawałki, mieszamy z twarogiem oraz poszatkowanymi świeżymi ziołami.
- Doprawiamy solą i pieprzem.
- Na plastry bakłażana nakładamy twarożek, zawijamy i nabijamy na wykałaczkę.
- Gotowe roladki skrapiamy oliwą i dekorujemy pestkami granatu.
Autor
Lista składników
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka jarzynowa
Wszystkie warzywa (poza ogórkami) dokładnie myjemy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut (do miękkości) Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo) Ogórki kroimy w kostkę, a…
WIĘCEJ >Budyń jaglany
Kaszę jaglaną przepłukujemy na sicie pod strumieniem ciepłej wody Przenosimy do rondelka, wlewamy mleko, przykrywamy i zagotowujemy Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez około 15 minut do momentu aż kasza wchłonie cały płyn i…
WIĘCEJ >Zupa dyniowa z serem feta i grzankami
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Dynię kroimy na pół i wydrążamy miąższ Następnie dynię obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do naczynia żaroodpornego Dodajemy tłuszcz (oliwę), sól oraz 1/3 ilości bulionu i wkładamy…
WIĘCEJ >Owsianka z brzoskwinią i miodem
Do garnka wsypujemy płatki oraz cukier, wlewamy mleko, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut (do momentu, aż płatki będą miękkie) Brzoskwinię kroimy w kostkę (pestkę usuwamy) Owsiankę…
WIĘCEJ >