Roladki z bakłażana i twarogu
Roladki z bakłażana i twarogu
Przygotowanie
- Umyte bakłażany kroimy pod ukosem na plastry o grubości nie większej niż pół centymetra.
- Plastry solimy i nacieramy oliwą a następnie kładziemy na blasze i pieczemy ok. 5 minut z każdej strony w 160 stopniach.
- Orzechy włoskie siekamy na małe kawałki, mieszamy z twarogiem oraz poszatkowanymi świeżymi ziołami.
- Doprawiamy solą i pieprzem.
- Na plastry bakłażana nakładamy twarożek, zawijamy i nabijamy na wykałaczkę.
- Gotowe roladki skrapiamy oliwą i dekorujemy pestkami granatu.
Autor
Lista składników
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Sałatka z boczkiem wędzonym i prażonym słonecznikiem
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wsypujemy pestki słonecznika i prażymy na lekko złocisty kolor Następnie przenosimy pestki do miski Na patelnię kładziemy plastry boczku i smażymy przez ok. 6-7 minut, tak aby były chrupiące Pomidora kroimy…
WIĘCEJ >Kremowe szwedzkie klopsiki
Jajo wybijamy do miski i lekko roztrzepujemy Cebulę obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski z jajem Do miski z jajem dodajemy mięso, bułkę tartą, przyprawy (zioła prowansalskie) oraz skórkę z cytryny i…
WIĘCEJ >Pyszna kanapka z kurczakiem
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Paprykę smarujemy tłuszczem (oliwą), kładziemy na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut Następnie wkładamy paprykę do torebki foliowej, zamykamy i czekamy do ostygnięcia Obieramy paprykę…
WIĘCEJ >Marchewkowa zupa krem
Marchewkę, pietruszkę i batata obieramy, kroimy w drobne kawałki i wrzucamy do garnka z rozpuszczonym tłuszczem Dusimy przez kilka minut i zalewamy bulionem Gotujemy do miękkości i miksujemy blenderem, aż do uzyskania gładkiej masy Dodajemy…
WIĘCEJ >