fbpx
logo
Szukaj
open close

Rosół z makaronem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc525d1eb-be4d-4dee-afcb-a2526384553c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Rosół z makaronem

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Seler i mięso kroimy w kostkę
  • Marchew obieramy i kroimy w kostkę
  • Zieleninę drobno siekamy
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy seler, marchew oraz zieleninę i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Dolewamy bulion oraz wodę i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień, dodajemy mięso i gotujemy przez ok. 15 minut
  • Po tym czasie dodajemy makaron i gotujemy zupę pod przykryciem przez ok. 15 minut (na małym ogniu)
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Zupę nalewamy na talerze i posypujemy serem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia rosołu.

Możesz użyć dowolnego, ulubionego makaronu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (750 ml)
  • Kurczak pierś (500 g)
  • Marchew (300 g)
  • Makaron Risoni (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Seler naciowy (90 g)
  • Ser Parmezan (40 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Lekki rosół drobiowy z makaronem

Cebulę obieramy i drobno siekamy Seler kroimy na kawałki Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Mięso kroimy w kostkę W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, seler oraz por i smażymy przez ok. 5…

WIĘCEJ >

Banalnie proste ciasto z owocem kaki

Piekarnik nastawiamy na 160 stopni, na grzanie góra/dół bez funkcji termoobiegu. Daktyle namaczamy we wrzątku 15 minut. Wszystkie składniki na spód wkładamy do blendera i blendujemy na dość gładką masę. Kwadratową formę do pieczenia o…

WIĘCEJ >

Francuski pâté z kurzej wątróbki

Poprzedniego wieczoru oprawiamy wątróbkę i zostawiamy na noc w lodówce w mleku kokosowym. Następnego dnia dokładnie osuszamy wątróbkę ręcznikiem papierowym. Smażymy boczek na patelni, aż będzie chrupiący i przekładamy na talerz. Na wytopionym tłuszczu smażymy…

WIĘCEJ >

Podkręcona surówka z kiszonej kapusty

Kapustę siekamy nożem, jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, marchew i kurkumę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy posiekaną natkę, oliwę i odrobinę soli do smaku. Wszystkie składniki mieszamy.

WIĘCEJ >