Rosół z kawałkiem mięsa i szczypiorkiem
Rosół z kawałkiem mięsa i szczypiorkiem
Przygotowanie
- Mięso dokładnie oczyszczamy
- W garnku zagotowujemy rosół
- Dodajemy mięso i gotujemy przez ok. 12-15 minut (do momentu, aż mięso przestanie być surowe)
- Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do rosołu
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych rosołów.
Autor
Lista składników
- Rosół z gęsi (250 ml)
- Kurczak pierś (60 g)
- Szczypiorek (10 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Krem z buraków
Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę Odrobinę oleju podgrzewamy w garnku i dodajemy pokrojone warzywa Podsmażamy kilka minut, od czasu do czasu mieszając Dodajemy trochę soli, czosnku i suszonej cebuli Mieszamy, przykrywamy i…
WIĘCEJ >Zupa buraczkowa (wegańska / wegetariańska)
Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę Cebulę z czosnkiem pokroić w półksiężyce Śliwki pokroić w paseczki Buraki pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy…
WIĘCEJ >Zupa kokosowo – buraczkowa
Bulion z mlekiem wlewamy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i zaczynamy gotować Buraki kroimy w kostkę i dodajemy do gotującej zupy Czosnek obieramy, siekamy i dodajemy do zupy…
WIĘCEJ >Zielony krem z brokułu
Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Brokuł dzielimy na różyczki i dodajemy do garnka Do garnka dolewamy bulion oraz…
WIĘCEJ >