fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Rosół z kawałkiem mięsa i szczypiorkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c73cb7176-b4b4-4bc7-bcbc-d7f6a2cc0c7d
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Rosół z kawałkiem mięsa i szczypiorkiem

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie oczyszczamy
  • W garnku zagotowujemy rosół
  • Dodajemy mięso i gotujemy przez ok. 12-15 minut (do momentu, aż mięso przestanie być surowe)
  • Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do rosołu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych rosołów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Rosół z gęsi (250 ml)
  • Kurczak pierś (60 g)
  • Szczypiorek (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kurczak cacciatore

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Seler kroimy w cienkie plasterki Boczek kroimy w kostkę Mięso obieramy ze skóry i posypujemy przyprawami (pieprzem) W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-8…

WIĘCEJ >

Zupa buraczkowa

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę Cebulę z czosnkiem pokroić w półksiężyce Śliwki pokroić w paseczki Buraki pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Pieczone warzywa z soczewicą

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Dynię, marchew i pasternak obieramy, kroimy w większą kostkę i przenosimy do naczynia żaroodpornego Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy na pół i przenosimy do naczynia żaroodpornego Do miski wlewamy…

WIĘCEJ >

Krem z pieczonej papryki i pomidora

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Pomidora kroimy w ćwiartki (wycinamy głąb), a paprykę w kostkę (nasiona wyrzucamy) Do rozgrzanego piekarnika wkładamy warzywa ułożone w naczyniu żaroodpornym i pieczemy przez 20 minut Po tym…

WIĘCEJ >