fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Rosół wołowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5a7ddf75-37be-41cf-b4f9-5b904afc4d89
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Rosół wołowy

Przygotowanie

  • Do garnka wkładamy mięso, zalewamy wodą, dodajemy sól i zaczynamy gotować
  • Cebulę oraz czosnek obieramy i opalamy
  • Marchew, pietruszkę oraz seler korzeniowy obieramy i kroimy na kawałki
  • Seler naciowy kroimy na kawałki
  • Mięso wyciągamy z wody, wylewamy wodę, wlewamy świeżą, z powrotem wsadzamy mięso i gotujemy przez ok. 15 minut, co jakiś czas ściągając szumowiny
  • Do gotującej się wody wsadzamy wszystkie warzywa, dodajemy ziele angielskie oraz liście laurowe i gotujemy pod przykryciem przez ok. 3 godz. (na małym ogniu)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych rosołów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 12
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (2000 ml)
  • Wołowina łata (500 g)
  • Wołowina szponder (500 g)
  • Cebula (210 g)
  • Seler korzeń (160 g)
  • Seler naciowy (90 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Marchew (45 g)
  • Czosnek (20 g)
  • Liść laurowy (3 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Amok – danie Kambodżanskie

Na rozgrzany w garnku tłuszcz dajemy przyprawy, cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do podsmażonych przypraw wlewamy mleko kokosowe, miód i chwilę gotujemy. Do zagotowanego mleka wrzucamy małe kawałki oczyszczonej ryby. Gotujemy całość około pół godziny….

WIĘCEJ >

Kasza gryczana z pieczarkami

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w ćwiartki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy pieczarki i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Placki jabłkowe z sosem malinowym

Placki: Jabłko obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Do startego jabłka dodać jajko Rozmieszać rózgą lub mikserem Dodajemy mąkę gryczaną i jaglaną i mieszamy Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem Łyżką nakładamy porcję ciasta na…

WIĘCEJ >

Stir-fried pak choi

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Pak choi kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz wraz ze szczyptą soli. Smażymy kapustę przez 2 minuty, a następnie wbijamy na patelnię jajka i energicznie mieszamy. Trzymamy całość…

WIĘCEJ >