Wegański rosół z makaronem Konjac
Wegański rosół z makaronem Konjac
Przygotowanie
- Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą
- Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą”
- Odcedzamy makaron na sicie
- W garnku zagotowujemy rosół
- Dorzucamy do rosołu makaron
- Wyłączamy palnik i czekamy z minutę, żeby makaron był gorący
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Przepis na bulion jarski znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach.
Autor
Lista składników
- Bulion jarski (200 ml)
- Makaron Konjac (50 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Bułki bezglutenowe
Przesiewamy obie mąki i sól przez sitko W garnku łączymy oliwę i wodę i doprowadzamy do wrzenia Zdejmujemy z ognia i dodajemy do mieszanki mąki Dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy kminek i jajka i mieszamy…
WIĘCEJ >Filety z tofu panierowane w orzechach
Tofu kroimy na „filety” o grubości ok. 1 cm. Jeśli dysponujemy tofu naturalnym to odkładamy je do sosu sojowego, żeby nabrały słonego smaku. W tym czasie drobno siekamy orzechy i mieszamy je z sezamem. Następnie obie…
WIĘCEJ >Sałatka curry z gotowanym kurczakiem z nutą cytrynową
Obieramy marchew i pietruszkę i kroimy na półwzdłuż Kurczaka wkładamy do garnka i dodajemy przekrojone warzywa lekko solimy Zalewamy zimną wodą żeby poziom był 3 cm wyżej Wstawiamy na palnik i gotujemy na wolnym ogniu…
WIĘCEJ >