fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Rosół z jajkiem i makaronem warzywnym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c09229753-ceed-4267-918d-21763a79561c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Rosół z jajkiem i makaronem warzywnym

Przygotowanie

  • Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
  • Rzodkiew przepuszczamy przez spiromat (jeśli nie mamy spiromatu – kroimy rzodkiew wzdłuż na plastry, a następnie wzdłuż na paski)
  • W garnku podgrzewamy rosół
  • Jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół
  • Do rosoły dodajemy jajo oraz makaron i całość podgrzewamy przez ok. 1 minutę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych rosołów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Rosół z gęsi (250 ml)
  • Rzodkiew biała (55 g)
  • Jajo kurze (51 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Spiromat - tarka spiralna do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa z pesto i fasoli

Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Marchew z ziemniakiem obieramy i kroimy w kostkę Cukinię kroimy w kostkę Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą Pomidora sparzamy,…

WIĘCEJ >

Barszcz postny wigilijny

Buraki obieramy 1 buraka trzemy na tarce na grubych oczkach do miski i wlewamy tam pół szklanki zimnej wody, 25 ml octu i mieszamy Resztę obranych buraków kroimy w plastry Plastry wrzucamy do garnka i…

WIĘCEJ >

Zupa krem z topinamburu

Z warzyw i przypraw ugotować bulion warzywny. Do wywaru dodać pokrojonego pora i drobno pokrojony (wcześniej obrany) topinambur. Gotować około 20 minut. Zmiksować. 

WIĘCEJ >

Wietnamska zupa z wołowiną

Mięso zawijamy w folię kuchenną i wkładamy do zamrażarki na ok. 15 minut Po tym czasie wyciągamy mięso z zamrażarki, odwijamy z folii i kroimy w plastry Makaron wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wrzątkiem i…

WIĘCEJ >