fbpx
logo
Szukaj
open close

Ryba w kubraczku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5efa9184-84e1-4d37-b4f9-d9d07016a5d5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ryba w kubraczku

Przygotowanie

  • Zieleninę (natkę i miętę) drobno siekamy
  • Cytrynę kroimy w cienkie plastry
  • Rybę przyprawiamy z każdej strony (solą i pieprzem)
  • Na czystym blacie rozkładamy plastry szynki, na każdym z nich kładziemy liść szałwii, natkę, plaster cytryny oraz rybę i całość owijamy szynką
  • W rondlu zagotowujemy osoloną wodę
  • Wrzucamy groszek z miętą i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Następnie groszek odcedzamy i przenosimy do blendera
  • Dodajemy tłuszcz (masło) i blendujemy na gładką masę
  • Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę)
  • Kładziemy rybę i smażymy z każdej strony przez ok. 5 minut (szynka powinna być chrupiąca)
  • Na talerze nakładamy rybę, a obok purée groszkowo-miętowe

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybami.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (800 g)
  • Groszek zielony (400 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (60 g)
  • Masło (30 g)
  • Cytryna (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
  • Mięta (świeża) (6 g)
  • Szałwia (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Patelnia, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Ryba po kreolsku

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Paprykę kroimy w drobną kostkę Seler kroimy na małe kawałki Rybę oczyszczamy i (…)

WIĘCEJ >

Pieczona ryba z cytryną i koperkiem

Cytrynę kroimy w cienkie plasterki Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Tłuszcz kroimy w kostkę Piekarnik rozgrzewamy do temp. (…)

WIĘCEJ >

Marynowana ryba z patelni

Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy na kawałki Chili drobno siekamy (gniazdo nasienne usuwamy) Zieleninę drobno siekamy Do blendera (lub (…)

WIĘCEJ >

Pieczona ryba z frytkami

Ziemniaki obieramy i kroimy w paski (w kształcie frytek) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do (…)

WIĘCEJ >

Ryba po grecku

Marchew, pietruszkę i seler obieramy Trzemy warzywa na tarce na grubych oczkach Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce W garnku (…)

WIĘCEJ >