fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryba w kubraczku

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-252
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ryba w kubraczku

Przygotowanie

  • Zieleninę (natkę i miętę) drobno siekamy
  • Cytrynę kroimy w cienkie plastry
  • Rybę przyprawiamy z każdej strony (solą i pieprzem)
  • Na czystym blacie rozkładamy plastry szynki, na każdym z nich kładziemy liść szałwii, natkę, plaster cytryny oraz rybę i całość owijamy szynką
  • W rondlu zagotowujemy osoloną wodę
  • Wrzucamy groszek z miętą i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Następnie groszek odcedzamy i przenosimy do blendera
  • Dodajemy tłuszcz (masło) i blendujemy na gładką masę
  • Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę)
  • Kładziemy rybę i smażymy z każdej strony przez ok. 5 minut (szynka powinna być chrupiąca)
  • Na talerze nakładamy rybę, a obok purée groszkowo-miętowe

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (800 g)
  • Groszek zielony (400 g)
  • Szynka parmeńska (60 g)
  • Masło (30 g)
  • Cytryna (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
  • Mięta (świeża) (6 g)
  • Szałwia (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Patelnia, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wiosenny makaron z warzywami

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy Marchew obieramy i kroimy w grubą kostkę Seler kroimy w grubą kostkę Paprykę kroimy w cienkie paski (gniazdo nasienne usuwamy) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Omlet paprykowy w tortilli

Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy tłuszcz (olej), dolewamy ciepłą wodę (wody powinniśmy dolać tak dużo, aby uzyskać niezbyt rzadką konsystencję) i całość dokładnie mieszamy Uzyskana masę dzielimy na 4 części i z każdej części formujemy…

WIĘCEJ >

Czernina, czarna polewka

Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę  W garnku rozpuszczamy tłuszcz i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 min Zalewamy rosołem Wątróbkę i serca kroimy w kostkę i dodajemy do garnka Śliwki i morele kroimy…

WIĘCEJ >

Kotlet rybny z makaronem (jajeczne oczy)

Makaron i dodatki Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty (na twardo) Z papryki wycinamy kawałki na kształt kokardy…

WIĘCEJ >