fbpx
logo
Szukaj
open close

Ryba po kreolsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4caf0fe4-9cf5-4381-889b-a0c60e6eae96
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ryba po kreolsku

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Paprykę kroimy w drobną kostkę
  • Seler kroimy na małe kawałki
  • Rybę oczyszczamy i kroimy w kostkę
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy paprykę i seler, mieszamy i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty (do momentu, aż warzywa lekko zmiękną)
  • Dodajemy przyprawy (tymianek i pieprz) i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy ryż, mieszamy i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Dodajemy rybę i dolewamy bulion, mieszamy i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 20 minut (gotujemy do momentu, aż ryż będzie miękki)
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (600 ml)
  • Dorsz atlantycki (świeży) (400 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Cebula (105 g)
  • Ryż basmati (100 g)
  • Seler naciowy (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Tymianek suszony (3 g)
  • Pieprz kajeński (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pieczona ryba z cytryną i koperkiem

Cytrynę kroimy w cienkie plasterki Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Tłuszcz kroimy w kostkę Piekarnik rozgrzewamy do temp. (…)

WIĘCEJ >

Marynowana ryba z patelni

Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy na kawałki Chili drobno siekamy (gniazdo nasienne usuwamy) Zieleninę drobno siekamy Do blendera (lub (…)

WIĘCEJ >

Pieczona ryba z frytkami

Ziemniaki obieramy i kroimy w paski (w kształcie frytek) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do (…)

WIĘCEJ >

Ryba gotowana na parze z ziołami

Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Rybę wkładamy do miski żaroodpornej, która zmieści się w naczyniu (…)

WIĘCEJ >

Ryba po grecku

Marchew, pietruszkę i seler obieramy Trzemy warzywa na tarce na grubych oczkach Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce W garnku (…)

WIĘCEJ >