fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryż z kurczakiem po hiszpańsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8fbd978d-7c9a-405c-9b91-eb6bf9f20bf4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ryż z kurczakiem po hiszpańsku

Przygotowanie

  • Kiełbasę i oliwki kroimy w cienkie plasterki
  • Kurczaka i paprykę kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy kiełbasę oraz kurczaka i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy paprykę oraz przyprawy (paprykę) i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy ryż i smażymy przez ok. 1-2 minuty, cały czas mieszając
  • Dodajemy pomidory i oliwki, dolewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 25 minut
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ryżu z dodatkami.

Do tego przepisu możesz dodać więcej, ulubionych warzyw np. z puszki takich jak kukurydza, groszek czy fasolka.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (750 ml)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Kurczak pierś (300 g)
  • Ryż basmati (200 g)
  • Papryka zielona (140 g)
  • Oliwki czarne (100 g)
  • Kiełbasa chorizo (85 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ciasto marchewkowe

Marchewki obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Z jaj oddzielamy białka od żółtek i umieszczamy w dwóch, osobnych miskach Do żółtek dodajemy miód i miksujemy Żółtka z miodem przelewamy do miski z…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięcia – ptaszek z warzywami i pestkami

Z kromki chleba wycinamy okrąg Z rzodkiewki wycinamy krótkie paseczki Ogórka kroimy w plastry i wydrążamy środki tworząc oczy Marchew kroimy na kawałki tworząc nos i nóżki Truskawkę kroimy na plastry Wszystkie składniki układamy na…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z wołowiną i ziemniakami

Czosnek obieramy i drobno siekamy Cebulę z marchwią obieramy i kroimy w drobną kostkę Mięso kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu Wrzucamy czosnek oraz cebulę z marchwią i podsmażamy przez ok. 5 minut…

WIĘCEJ >

Calzone z porem i kurczakiem

Por kroimy w cienkie plasterki Mięso kroimy w kostkę Ser (mozzarellę) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 210 st. C Blachy wykładamy papierem do pieczenia Do miski wlewamy ciepłą wodę,…

WIĘCEJ >