fbpx
logo
Szukaj
open close

Ryż z cielęciną i bananem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c088cfda6-f20c-4bfa-89e7-8fc550b1493b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ryż z cielęciną i bananem

Przygotowanie

  • Ananasa obieramy i kroimy w kostkę
  • Mięso kroimy w kostkę, przenosimy do miski, dodajemy przyprawy i mieszamy
  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy migdały i prażymy do zbrązowienia, a następnie przenosimy do miski
  • Na patelnię dokładamy tłuszcz
  • Wrzucamy ananasa oraz mięso i smażymy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż mięso przestanie być surowe)
  • Banany obieramy i kroimy w plastry
  • Na osobnej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy banany i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty (do zarumienienia)
  • Ryż odcedzamy, przenosimy do miski z migdałami i mieszamy
  • Na talerze nakładamy ryż z migdałami, na wierzch kładziemy mięso z ananasem, a obok banany

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z cielęciną.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cielęcina łopatka (500 g)
  • Ryż basmati (300 g)
  • Śmietanka kremówka 30% (250 ml)
  • Pieczarka (świeża) (200 g)
  • Marchew (135 g)
  • Wino białe wytrawne (125 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Masło klarowane ghee (60 g)
  • Mąka orkiszowa (24 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Patelnia - mała, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Keto kulki kolorowe

Daktyle wkładamy do kubeczka i zalewamy wrzątkiem, żeby je przykryło Po 10 min odcedzamy wodę na sicie Bierzemy miskę, wlewamy do niej mleko kokosowe, dodajemy tłuszcz i daktyle Miksujemy blenderem Mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę…

WIĘCEJ >

Sałatka z boczkiem wędzonym i prażonym słonecznikiem

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wsypujemy pestki słonecznika i prażymy na lekko złocisty kolor Następnie przenosimy pestki do miski Na patelnię kładziemy plastry boczku i smażymy przez ok. 6-7 minut, tak aby były chrupiące Pomidora kroimy…

WIĘCEJ >

Wieprzowina z ananasem

Mięso kroimy w cienkie paski i przenosimy do miski Czosnek z imbirem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski z mięsem Dodajemy sos sojowy i całość dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do…

WIĘCEJ >

Spaghetti z warzyw z łososiem

Łososia kroimy w paseczki Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce W wysokiej patelni…

WIĘCEJ >