fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryż z cielęciną i bananem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-165
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ryż z cielęciną i bananem

Przygotowanie

  • Ananasa obieramy i kroimy w kostkę
  • Mięso kroimy w kostkę, przenosimy do miski, dodajemy przyprawy i mieszamy
  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy migdały i prażymy do zbrązowienia, a następnie przenosimy do miski
  • Na patelnię dokładamy tłuszcz
  • Wrzucamy ananasa oraz mięso i smażymy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż mięso przestanie być surowe)
  • Banany obieramy i kroimy w plastry
  • Na osobnej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy banany i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty (do zarumienienia)
  • Ryż odcedzamy, przenosimy do miski z migdałami i mieszamy
  • Na talerze nakładamy ryż z migdałami, na wierzch kładziemy mięso z ananasem, a obok banany

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia ryżu z dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Banan (400 g)
  • Cielęcina grasica (300 g)
  • Ryż basmati (250 g)
  • Ananas (150 g)
  • Migdał (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia - mała

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wegański rosół z makaronem Konjac

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” Odcedzamy makaron na sicie W garnku zagotowujemy rosół Dorzucamy do rosołu makaron Wyłączamy palnik i…

WIĘCEJ >

Sałatka z mozzarellą

Pomidora kroimy w cząstki, a suszonego pomidora rozdrabniamy Mozzarellę kroimy w mniejsze kawałki Całość mieszamy ze sobą i podajemy z oliwą i olejem MCT, octem balsamicznym, sokiem z cytryny oraz bazylią Doprawiamy do smaku solą…

WIĘCEJ >

Zupa kasztanowa (wegańska/wegetariańska)

Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody Por kroimy w półksiężyce Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty Dorzucamy kasztany Dolewamy rosół Gotujemy 10 minut Miksujemy…

WIĘCEJ >

Omułki z pomidorami i chili

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Chili i zieleninę drobno siekamy Omułki dokładnie oczyszczamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem, chili oraz przyprawy (liść laurowy) i smażymy przez ok. 2-3 minuty, co…

WIĘCEJ >