fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryż z cielęciną i bananem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-165
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ryż z cielęciną i bananem

Przygotowanie

  • Ananasa obieramy i kroimy w kostkę
  • Mięso kroimy w kostkę, przenosimy do miski, dodajemy przyprawy i mieszamy
  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy migdały i prażymy do zbrązowienia, a następnie przenosimy do miski
  • Na patelnię dokładamy tłuszcz
  • Wrzucamy ananasa oraz mięso i smażymy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż mięso przestanie być surowe)
  • Banany obieramy i kroimy w plastry
  • Na osobnej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy banany i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty (do zarumienienia)
  • Ryż odcedzamy, przenosimy do miski z migdałami i mieszamy
  • Na talerze nakładamy ryż z migdałami, na wierzch kładziemy mięso z ananasem, a obok banany

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia ryżu z dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Banan (400 g)
  • Cielęcina grasica (300 g)
  • Ryż basmati (250 g)
  • Ananas (150 g)
  • Migdał (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia - mała

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wołowina na specjalną okazję

Mięso powinno być w jednym kawałku Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Pieczarki drobno kroimy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Patelnię grillową wykładamy folią aluminiową Kładziemy paprykę i smażymy przez ok….

WIĘCEJ >

Kapuśniak wegański

Kapustę pokroić w drobną kostkę Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Wszystkie warzywa wrzucić do garnka Dodać pomidory z puszki Lekko posolić i popieprzyć Dodać kminek,…

WIĘCEJ >

Zupa marchewkowo-imbirowa z łososiem

W garnku rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy posiekaną w kostkę cebulę. Smażymy na niedużym ogniu 5 minut pilnując, żeby się nie przypaliła. Wrzucamy imbir i smażymy kolejne 3 minuty, żeby oddał swój aromat. Dodajemy obraną…

WIĘCEJ >

Strudel serowo-warzywny

Marchewki obieramy, kroimy w plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5 minut Brokuł dzielimy na różyczki, dodajemy do marchewki i gotujemy przez kolejne ok. 5 minut (do miękkości) Następnie warzywa odcedzamy Cebulę…

WIĘCEJ >