fbpx
logo
Szukaj
open close

Delikatne zawijaski z cielęciny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c359f8654-972e-40f2-ba55-39ac947cfe4a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Delikatne zawijaski z cielęciny

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Mięso kroimy w plastry i kładziemy na stolnicy
  • Każdy kawałek mięsa posypujemy pieprzem, a następnie nakładamy szynkę, ser i szpinak
  • Następnie zwijamy mięso w roladki i spinamy wykałaczką
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Przygotowujemy trzy miski – do jednej wsypujemy mąkę, do drugiej wybijamy jaja i lekko roztrzepujemy, a do trzeciej wsypujemy bułkę tartą
  • Roladki panierujemy w kolejności podanych misek
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy roladki i smażymy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas obracając (smażymy na lekko złotawy kolor)
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier kładziemy roladki i wkładamy do piekarnika na ok. 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z cielęciną.

Zawijaski możemy podawać z dodatkiem ulubionych, świeżych warzyw.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cielęcina udziec (600 g)
  • Ser Mozzarella (200 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Szpinak (100 g)
  • Mąka orkiszowa (100 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik, Stolnica, Tarka do jarzyn, Wykałaczki

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Cielęcina w sosie jeżynowym

Na talerz wysypujemy mąkę oraz przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy Mięso kroimy na kotlety o grubości ok. 3 cm, (…)

WIĘCEJ >

Ziołowo-cytrynowe sznycle cielęce ze szpinakiem

Mięso kroimy na kawałki i każdy kawałek wkładamy między dwa kawałki papieru do pieczenia, a następnie rozbijamy tłuczkiem na grubość (…)

WIĘCEJ >

Szaszłyki z cielęciny z boczkiem i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm (…)

WIĘCEJ >

Grasica cielęca z kurkami i młodymi ziemniakami i sałatką

Grasica z kurkami: Przygotowujemy garnek do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę (…)

WIĘCEJ >

Cielęcina duszona w sosie cytrusowym

Z cielęciny zdejmujemy błonę i kroimy w cienkie plastry Mięso lekko rozklepujemy tłuczkiem do mięsa (lub siekaczem jak ktoś ma) (…)

WIĘCEJ >