fbpx
logo
Szukaj
open close

Delikatne zawijaski z cielęciny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c359f8654-972e-40f2-ba55-39ac947cfe4a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Delikatne zawijaski z cielęciny

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Mięso kroimy w plastry i kładziemy na stolnicy
  • Każdy kawałek mięsa posypujemy pieprzem, a następnie nakładamy szynkę, ser i szpinak
  • Następnie zwijamy mięso w roladki i spinamy wykałaczką
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Przygotowujemy trzy miski – do jednej wsypujemy mąkę, do drugiej wybijamy jaja i lekko roztrzepujemy, a do trzeciej wsypujemy bułkę tartą
  • Roladki panierujemy w kolejności podanych misek
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy roladki i smażymy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas obracając (smażymy na lekko złotawy kolor)
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier kładziemy roladki i wkładamy do piekarnika na ok. 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z cielęciną.

Zawijaski możemy podawać z dodatkiem ulubionych, świeżych warzyw.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cielęcina udziec (600 g)
  • Ser Mozzarella (200 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Szpinak (100 g)
  • Mąka orkiszowa (100 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik, Stolnica, Tarka do jarzyn, Wykałaczki

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pieczone mielone mięso z cukinią

Cukinię wydrążamy z nasion, ścieramy na tarce o dużych oczkach Dodajemy odrobinę soli, odstawiamy na 5 minut, a następnie odciskamy z niej sok W misce mieszamy razem mięso mielone, warzywa i jajko Dodajemy curry, sól,…

WIĘCEJ >

Jabłka nadziewane kokosową komosą

Komosę ryżową płuczemy i przelewamy wrzątkiem Gotujemy ją w szklance mleka kokosowego oraz szklance wody Pomarańczę myjemy bardzo ciepłą wodą i szorujemy Z tak umytej pomarańczy ścieramy skórkę na tarce o drobnych oczkach Laskę wanilii…

WIĘCEJ >

Placki z batatów

Bataty obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Następnie odciskamy nadmiar soku Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do batatów Do osobnej miski wybijamy jaja, dodajemy mąkę i roztrzepujemy Masę jajeczną przelewamy…

WIĘCEJ >

Sztuka mięsa z grilla

Rozgrzewamy grill Mięso posypujemy przyprawami z każdej strony, kładziemy na rozgrzany grill i grillujemy przez ok. 4-5 minut z każdej strony Grillowane mięso podajemy z keczupem i musztardą

WIĘCEJ >