fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Delikatne zawijaski z cielęciny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c359f8654-972e-40f2-ba55-39ac947cfe4a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Delikatne zawijaski z cielęciny

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Mięso kroimy w plastry i kładziemy na stolnicy
  • Każdy kawałek mięsa posypujemy pieprzem, a następnie nakładamy szynkę, ser i szpinak
  • Następnie zwijamy mięso w roladki i spinamy wykałaczką
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Przygotowujemy trzy miski – do jednej wsypujemy mąkę, do drugiej wybijamy jaja i lekko roztrzepujemy, a do trzeciej wsypujemy bułkę tartą
  • Roladki panierujemy w kolejności podanych misek
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy roladki i smażymy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas obracając (smażymy na lekko złotawy kolor)
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier kładziemy roladki i wkładamy do piekarnika na ok. 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z cielęciną.

Zawijaski możemy podawać z dodatkiem ulubionych, świeżych warzyw.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cielęcina udziec (600 g)
  • Ser Mozzarella (200 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Szpinak (100 g)
  • Mąka pszenna (100 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik, Stolnica, Tarka do jarzyn, Wykałaczki

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wołowina curry z ryżem

Cukinię kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w ćwiartki Mięso kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cukinię oraz pieczarki i podsmażamy przez ok. 4-5 minut Zawartość patelni przenosimy do miski Na patelnię dokładamy tłuszcz,…

WIĘCEJ >

Owsianka z mlekiem roślinnym i bananem

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Wkrajamy pół banana

WIĘCEJ >

Pierś drobiowa faszerowana szpinakiem z sosem szpinakowym

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Rozgrzewamy w garnku/rondelku 2 łyżki tłuszczu Podsmażamy cebulę z czosnkiem przez 3 min Dodajemy szpinak Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy gałkę muszkatołową Mieszamy, próbujemy, przyprawiamy Piersi z…

WIĘCEJ >

Sałatka z ryżu i soczewicy

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie Soczewicę moczymy, a następnie gotujemy Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek i natkę pietruszki siekamy. Mieszamy składniki sosu: sok z cytryny, oliwę, sos sojowy i przyprawy. Łączymy wszystkie składniki w…

WIĘCEJ >