fbpx
logo
Szukaj
open close

Kolorowy ryż z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c62802510-9cc0-4dd9-b040-9291c0b9eb47
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kolorowy ryż z warzywami

Przygotowanie

  • Marchew obieramy i kroimy w kostkę
  • Cebulki z czosnkiem obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Papryki kroimy w kostkę
  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy marchew i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy czosnek, paprykę oraz pieczarki i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy przyprawy (garam masala), mieszamy i ściągamy patelnię z kuchenki
  • Dodajemy ryż i całość dokładnie mieszamy
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy cebulką oraz przyprawami (pieprzem)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z ryżem.

Do tego dania możesz dodać więcej ulubionych warzyw np. zielony groszek, kukurydzę lub mini marchewki i wiele innych.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Ryż basmati (200 g)
  • Papryka czerwona (150 g)
  • Papryka zielona (150 g)
  • Marchew (100 g)
  • Pieczarka (świeża) (100 g)
  • Cebula dymka (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Garam masala (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Koktajl truskawkowy z awokado

Myjemy truskawki i jarmuż Obieramy banana Kroimy awokado na pół i usuwamy pestkę Wydrążamy łyżką miąższ awokado Dodajemy do blendera razem z innymi składnikami Dolewamy 2 szklanki wody

WIĘCEJ >

Kanapki z musem ogórkowym i fetą

Warzywa obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy przyprawy i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Ser kroimy w kostkę Bułki kroimy w plastry Na każdy kawałek…

WIĘCEJ >

Owocowa pszczółka

Jabłko kroimy na pół, z jednej połówki wycinamy ze skórki paski, a z drugiej połówki wycinamy kółka (na kształt pszczoły, tak jak na załączonym obrazku) Pomarańczę obieramy, tak aby ze skórki zostały kawałki na kształt…

WIĘCEJ >

Spaghetti bolognese na makaronie z cukinii

Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa na standardowym sitcu Dynię obrać, wydrążyć pestki, pokroić na większe kawałki i posmarować 1 łyżką oleju kokosowego. Buraka umyć i owinąć w papier do pieczenia. Dynię razem z…

WIĘCEJ >