Pomidorowy ryż gotowany
Pomidorowy ryż gotowany
Przygotowanie
- Ryż gotujemy w garnku z wodą, solą i mlekiem kokosowym.
- Pomidora kroimy w kostkę i dodajemy do garnka (gdy ryż jest jeszcze twardy).
- Wszystko gotujemy razem do miękkości ryżu. Co jakiś czas mieszamy i dolewamy wody jeśli potrzeba.
- Gdy ryż jest ugotowany oraz nie pozostał nadmiar wody, dodajemy masło i dokładnie mieszamy. Podajemy.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Pomidor (świeży) (170 g)
- Ryż basmati (75 g)
- Mleko kokosowe (50 ml)
- Woda (50 ml)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Smoothie z ogórkiem i jarmużem
Wszystkie składniki razem blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
WIĘCEJ >Spaghetti z kalarepy z sosem leśnym
Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy/rozmrażamy, kroimy w kawałki Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy 2 min Dodajemy grzyby Podsmażamy 3 min…
WIĘCEJ >Chłodnik czosnkowo – koperkowy z łososiem
Mleko wlewamy do naczynia, w którym będziemy miksować Dodajemy czosnek Wydrążony miąższ z awokado Miksujemy blenderem Łososia kroimy w drobne paski, dodajemy do zupy Dodajemy koperek, mieszamy Doprawiamy solą i pieprzem
WIĘCEJ >Pyry z gzikiem (ziemniaki z twarogiem)
Ziemniaki obieramy, kroimy w cząstki, lub na ćwiartki Zalewamy gorącą wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości (około 25 min) Do miski wkładamy twaróg Dodajemy śmietanę Siekamy szczypiorek i dodajemy Lekko solimy i pieprzymy Mieszamy…
WIĘCEJ >