fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pomidorowy ryż gotowany

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9a588033-817e-404c-820c-bf9813ad9229
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pomidorowy ryż gotowany

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy w garnku z wodą, solą i mlekiem kokosowym.
  • Pomidora kroimy w kostkę i dodajemy do garnka (gdy ryż jest jeszcze twardy).
  • Wszystko gotujemy razem do miękkości ryżu. Co jakiś czas mieszamy i dolewamy wody jeśli potrzeba.
  • Gdy ryż jest ugotowany oraz nie pozostał nadmiar wody, dodajemy masło i dokładnie mieszamy. Podajemy.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swoim aktualnym sposobie żywienia i towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Wypróbuj nasze inne propozycje ryżu z dodatkami – spójrz w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 75 g ryżu basmati
  • 1 duży pomidor malinowy (170 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego (15 g)
  • 5 łyżek mleka kokosowego (50 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Barszcz rosyjski

Buraki kroimy na cienkie długie paski, które dodajemy do zagotowanego wywaru Cebulę, marchewkę i białą kapustę drobno kroimy Gotujemy na wolnym ogniu przez 10-15 minut i dodajemy resztę warzyw Gdy warzywa będą już gotowe (zajmuje…

WIĘCEJ >

Orzechy laskowe

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Polędwiczka wieprzowa z grillowanymi warzywami

Włączyć piekarnik na 180 stopni Marchew i kalarepę obrać, pokroić w plastry grubości ok. 0.5 cm Cebulę obrać i pokroić w plastry Paprykę pokroić w plastry Bierzemy dużą patelnię grillową (lub zwykłą jak ktoś nie…

WIĘCEJ >

Tarta szparagowa z mięsem mielonym

Ciasto: Mąkę, sól wsypujemy do miski Masło drobno kroimy i dokładamy Mieszamy dokładnie przez kilka minut, aż powstanie jednolita masa Wykładamy blaszkę ciastem po całej powierzchni Nakłuwamy widelcem co pół centymetra i wkładamy do piekarnika…

WIĘCEJ >