fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryż z suszonymi pomidorami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3dfa6ffd-c9f2-4d71-ae05-876589c1e43b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ryż z suszonymi pomidorami

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
  • W tym czasie zalewamy suszone pomidory wrzątkiem.
  • Gdy ryż jest gotowy, rozgrzewamy na patelni oliwę.
  • Na oliwie podsmażamy przyprawy i pokrojone w cząstki namoczone pomidory.
  • Dodajemy ryż i podlewamy wodą po namaczaniu pomidorów.
  • Po 5 minutach danie jest gotowe.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ryż basmati (75 g)
  • Pomidor suszony (60 g)
  • Woda (20 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Kolendra suszona (3 g)
  • Szałwia suszona (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gęś z wolnowaru

Gęś kładziemy na desce Wycinamy piersi z skórą, odcinamy nogi Korpus z skrzydłami zostawiamy sobie na rosół lub mrozimy do późniejszego wykorzystania Piersi i nogi solimy, pieprzymy, nacieramy ręką Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy…

WIĘCEJ >

Zupa szparagowa

Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi  Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…

WIĘCEJ >

Batoniki owocowe

Migdały, siemię lniane i sezam mielimy, najlepiej w młynku do kawy. Miksujemy wszystko razem w melakserze, można spróbować blenderem, ale ostrożnie, gdyż może się spalić Zalewamy sokiem z cytryny Jeżeli masa nie będzie się kleiła…

WIĘCEJ >

Komosanka z jogurtem kokosowym i miętą

Komosę ryżową gotujemy do miękkości w wodzie około 12 minut Mieszamy z jogurtem kokosowym Odstawiamy na 10 minut Dekorujemy posiekanymi listkami mięty i suszoną miętą

WIĘCEJ >