fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryżanka z jabłkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c32419c81-cd0b-473e-92ae-e3ba1e7c94ad
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ryżanka z jabłkiem

Przygotowanie

  • Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut
  • Ryż wsypujemy mielimy na gruboziarnistą mąkę (np. w blenderze), a następnie wsypujemy do garnka z jabłkami i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy miód z cynamonem i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia ryżanek z dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Jabłko (180 g)
  • Ryż basmati (15 g)
  • Miód lipowy (6 g)
  • Cynamon mielony (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczone pierogi z warzywami

Ser ścieramy na drobnych oczkach do miski Dodajemy mąkę, sól oraz tłuszcz i całość dokładnie mieszamy Dolewamy wodę i zagniatamy ciasto (powinno być zwarte) Cebulę oraz ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę Pieczarki oczyszczamy…

WIĘCEJ >

Twarogowo-brokułowa owieczka

Brokuł dzielimy na małe różyczki i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2-3 minuty Z chleba wycinamy główkę i uszka owieczki Z salami wycinamy trójkąciki pasujące na kształt uszek Na wyciętą główkę owieczki nakładamy twaróg…

WIĘCEJ >

Duszona wołowina z imbirem

Mięso kroimy w grubą kostkę i przenosimy do miski Dolewamy sos, dodajemy przyprawy (pieprz) i całość dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę folią i odstawiamy na ok. 30 minut Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy…

WIĘCEJ >

Ryż z dorszem na parze

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Rybę dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym Następnie rybę przyprawiamy z każdej strony W garnku zagotowujemy wodę Na garnek nakładamy wkładkę do…

WIĘCEJ >