fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryżanka z jabłkiem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-174
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ryżanka z jabłkiem

Przygotowanie

  • Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut
  • Ryż wsypujemy mielimy na gruboziarnistą mąkę (np. w blenderze), a następnie wsypujemy do garnka z jabłkami i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy miód z cynamonem i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia ryżanek z dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Jabłko (180 g)
  • Ryż basmati (15 g)
  • Miód lipowy (6 g)
  • Cynamon mielony (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kiełbasa i ziemniaki

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Ziemniaki obieramy i kroimy na pół Następnie przenosimy ziemniaki do naczynia żaroodpornego, dodajemy tłuszcz oraz przyprawy i mieszamy, tak aby każdy ziemniak równomiernie był pokryty tłuszczem i przyprawami…

WIĘCEJ >

Chilli z wieprzowiny

Ustawiamy piekarnik na 160°C z opcją grzania z góry i dołu. Cebule kroimy w dużą kostkę. Z papryczek chilli usuwamy pestki, kroimy w krążki. Z czerwonych papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie paski….

WIĘCEJ >

Sałatka z kaszy jaglanej

Dzień wcześniej zalewamy kasze litrem zimnej wody i moczymy 12 godzin Następnie kaszę trzeba wypłukać i gotować w wrzącej osolonej wodzie do miękkości Kaszę odcedzamy na sicie, wrzucamy do jakiejś miski i zostawiamy do ostygnięcia…

WIĘCEJ >

Kurczak po prowansalsku

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Mięso kroimy w kostkę W rondlu rozgrzewamy połowę tłuszczu Wrzucamy cebulę z czosnkiem, dodajemy przyprawy (liście laurowe) i smażymy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy pomidory,…

WIĘCEJ >