Ryżanka z dżemem truskawkowym
Ryżanka z dżemem truskawkowym
Przygotowanie
- Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka)
- Ryżankę przenosimy do miski i dodajemy dżem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia ryżanek.
Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka.
Autor
Lista składników
- Mleko ryżowe (160 ml)
- Ryż basmati (40 g)
- Dżem truskawkowy niskosłodzony (30 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Ziemniaczane kopertki
Ziemniaki i bataty obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w drobną kostkę Zieleninę siekamy Ziemniaki z batatami odcedzamy, przenosimy…
WIĘCEJ >Sałatka z pieczonych buraków, indyka i awokado
Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Buraki dokładnie szorujemy, a następnie zawijamy w folię aluminiową i układamy na blachę Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 40 minut Mięso nacieramy tłuszczem (olejem kokosowym) i przyprawami,…
WIĘCEJ >Klopsiki wołowe bez mąki
Mięso najlepiej zmielić samodzielnie w domu w maszynce do mielenia mięsa Cebulę, czosnek i pietruszkę drobno z siekamy. Mięso doprawiamy solą. Wyrabiamy długo – kilka minut – i to jest warunek, żeby klopsiki miały zwartą,…
WIĘCEJ >Nutella z awokado
Awokado obieramy, kroimy, pestkę wyrzucamy. Banana obieramy. Banana i awokado wrzucamy do naczynia, w którym będziemy miksować. Orzechy mielimy w młynku do kawy i wsypujemy do naczynia, w którym będziemy blendować. Dodajemy miód i olej…
WIĘCEJ >