Ryżanka z rodzynkami i nerkowcami
Ryżanka z rodzynkami i nerkowcami
Przygotowanie
- Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka)
- Ryżankę przenosimy do miski i posypujemy bakaliami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia ryżanek.
Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka.
Autor
Lista składników
- Mleko ryżowe (160 ml)
- Ryż basmati (40 g)
- Rodzynki (15 g)
- Orzech nerkowca (15 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Ryżanka z mlekiem roślinnym i jabłkiem
Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i do momentu, aż pochłonie całe mleko) Jabłko obieramy i kroimy w kostkę Ryżankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko oraz cynamon i mieszamy
WIĘCEJ >Ryżanka z musem morelowym i orzechami
Mus morelowy Morele gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-10 minut (do momentu, aż zaczną się rozpadać) Następnie usuwamy z moreli pestki i łyżką cedzakową przenosimy do blendera Morele blendujemy na jednolity mus Ryżanka Ryż…
WIĘCEJ >Ryżanka z borówkami
Ryż gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut Do gotującego się ryżu dodajemy wiórki kokosowe oraz słodzik i gotujemy jeszcze przez ok. 3-5 minut (a najlepiej do momentu, aż ryż i wiórki pochłoną większość…
WIĘCEJ >Ryżanka z musem malinowym
Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka) Maliny blendujemy na jednolity mus Ryżankę przenosimy do miski i polewamy musem
WIĘCEJ >