fbpx
logo
Szukaj
open close

Ryżanka z musem malinowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8f86deca-f1d4-4646-a51e-e2d881e04a8a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ryżanka z musem malinowym

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka)
  • Maliny blendujemy na jednolity mus
  • Ryżankę przenosimy do miski i polewamy musem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia ryżanek.

Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko ryżowe (160 ml)
  • Malina (70 g)
  • Ryż basmati (40 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Garnek, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Serca drobiowe z brokułem

Serca dokładnie myjemy i oczyszczamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy serca, liść laurowy oraz ziele angielskie i podsmażamy przez ok. 1…

WIĘCEJ >

Warzywny mix z sezamem

Marchew i por obieramy Wszystkie warzywa kroimy na kawałki podobnej wielkości Rozgrzewamy patelnię Wsypujemy sezam i prażymy przez ok. 2-3 minuty, a następnie przenosimy do miski Na patelnię wlewamy bulion, dodajemy marchew z selerem i…

WIĘCEJ >

Grillowana pierś z kurczaka ze szparagami

Grillowana pierś z kurczaka Do miski wsypujemy przyprawy, dodajemy miód, tłuszcz, ocet, sos sojowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i całość dokładnie mieszamy Mięso nacieramy przygotowaną marynatą i wkładamy do lodówki na ok. 2 godz….

WIĘCEJ >

Kurczak piri piri po portugalsku

Czosnek obieramy Czosnek, chili oraz zieleninę drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy tłuszcz oraz ocet i całość dokładnie blendujemy na pastę Mięso dokładnie nacieramy przygotowaną pastą i wkładamy…

WIĘCEJ >