Ryżanka z musem malinowym
Ryżanka z musem malinowym
Przygotowanie
- Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka)
- Maliny blendujemy na jednolity mus
- Ryżankę przenosimy do miski i polewamy musem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia ryżanek.
Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka.
Autor
Lista składników
- Mleko ryżowe (160 ml)
- Malina (70 g)
- Ryż basmati (40 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Serca drobiowe z brokułem
Serca dokładnie myjemy i oczyszczamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy serca, liść laurowy oraz ziele angielskie i podsmażamy przez ok. 1…
WIĘCEJ >Warzywny mix z sezamem
Marchew i por obieramy Wszystkie warzywa kroimy na kawałki podobnej wielkości Rozgrzewamy patelnię Wsypujemy sezam i prażymy przez ok. 2-3 minuty, a następnie przenosimy do miski Na patelnię wlewamy bulion, dodajemy marchew z selerem i…
WIĘCEJ >Grillowana pierś z kurczaka ze szparagami
Grillowana pierś z kurczaka Do miski wsypujemy przyprawy, dodajemy miód, tłuszcz, ocet, sos sojowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i całość dokładnie mieszamy Mięso nacieramy przygotowaną marynatą i wkładamy do lodówki na ok. 2 godz….
WIĘCEJ >Kurczak piri piri po portugalsku
Czosnek obieramy Czosnek, chili oraz zieleninę drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy tłuszcz oraz ocet i całość dokładnie blendujemy na pastę Mięso dokładnie nacieramy przygotowaną pastą i wkładamy…
WIĘCEJ >