fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryżanka z musem malinowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8f86deca-f1d4-4646-a51e-e2d881e04a8a
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ryżanka z musem malinowym

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka)
  • Maliny blendujemy na jednolity mus
  • Ryżankę przenosimy do miski i polewamy musem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia ryżanek.

Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko ryżowe (160 ml)
  • Malina (70 g)
  • Ryż basmati (40 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Garnek, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsianka z mlekiem roślinnym i z nasionami słonecznika

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Posypujemy nasionami słonecznika i podajemy

WIĘCEJ >

Królik duszony w szałwii i cebuli z młodą kapustą ze skwarkami

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Królika przepłukać w zimnej wodzie, wytrzeć papierowym ręcznikiem Królika kroimy w następujący sposób: odcinamy nogi tylne (skoki), odcinamy nogi przednie, korpus przecinamy lub przerąbujemy tasakiem wzdłuż na połowy Kawałki…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z kaszy gryczanej

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plastry Cukinię kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę przez 3 min Dodajemy pieczarki, podsmażamy 5 min Kaszę wrzucamy do naczynia żaroodpornego…

WIĘCEJ >

Pieczony surowy boczek z buraczkami

Boczek: Czosnek obrać i pokroić każdy ząbek na 3 części Przygotowujemy naczynie, w którym będziemy piec, np. żaroodporne Wkładamy mięso i posypujemy wszystkimi przyprawami Połowę obranego czosnku rozkładamy na mięsie Przekładamy mięso na drugą stronę…

WIĘCEJ >