fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryżanka z bakaliami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdb80ee0a-7863-42e9-85ea-84a477b8c9b6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ryżanka z bakaliami

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci
  • Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść ulubionych bakalii (orzechy, pestki, rodzynki)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia ryżanek.

Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka oraz dowolnych, ulubionych bakali.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko ryżowe (160 ml)
  • Ryż basmati (40 g)
  • Orzech nerkowca (30 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Paprykowa karkówka i bataty z ziołami

Kurkumę i sól wymieszać, natrzeć nimi plastry karkówki i odstawić do lodówki (najlepiej na całą noc, wystarczy jednak już godzina). Bataty pokroić w plastry grubości 2-3 mm. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę tłuszczu. Wrzucić świeże…

WIĘCEJ >

Żeberka z dzika z wolnowaru w warzywach

Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry…

WIĘCEJ >

Krem z dyni z mleczkiem kokosowym

Dynie pieczemy przez około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180-200 st. C Następnie obieramy ze skóry i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy drobno posiekany czosnek, cebulę i podsmażamy do…

WIĘCEJ >

Chlebek z cukinii bez jaj

Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Osobno wymieszać mąkę z przyprawami, osobno składniki mokre – masło/olej i startą cukinię. Wszystko połączyć dokładnie mieszając. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę. Zmiksować Wyłożyć masą formę i piec ok….

WIĘCEJ >