fbpx
Szukaj
open close

Ryżanka z musem morelowym i orzechami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c19b511e5-2095-4139-aa48-f776cc49d0ca
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ryżanka z musem morelowym i orzechami

Przygotowanie

Mus morelowy

  • Morele gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-10 minut (do momentu, aż zaczną się rozpadać)
  • Następnie usuwamy z moreli pestki i łyżką cedzakową przenosimy do blendera
  • Morele blendujemy na jednolity mus

Ryżanka

  • Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i do momentu, aż pochłonie całe mleko)
  • Ryżankę przenosimy do miski, dodajemy mus morelowy i mieszamy, a następnie posypujemy orzechami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych ryżanek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

Mus morelowy

  • Morela (90 g)

Ryżanka

  • Mleko ryżowe (160 ml)
  • Ryż basmati (40 g)
  • Orzech włoski (12 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Garnek, Garnek - mały, Łyżka cedzakowa, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Ryżanka z mlekiem roślinnym i jabłkiem

Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i do momentu, aż pochłonie całe mleko) Jabłko obieramy (…)

WIĘCEJ >

Ryżanka z jabłkiem

Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka) Jabłko obieramy i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Ryżanka z dżemem truskawkowym

Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka) Ryżankę przenosimy do miski i (…)

WIĘCEJ >

Ryżanka z truskawkami i skórką cytryny

Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka) Truskawki kroimy na 4 części (…)

WIĘCEJ >

Ryżanka z bakaliami

Ryż gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do (…)

WIĘCEJ >