fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryżanka z musem morelowym i orzechami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c19b511e5-2095-4139-aa48-f776cc49d0ca
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ryżanka z musem morelowym i orzechami

Przygotowanie

Mus morelowy

  • Morele gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-10 minut (do momentu, aż zaczną się rozpadać)
  • Następnie usuwamy z moreli pestki i łyżką cedzakową przenosimy do blendera
  • Morele blendujemy na jednolity mus

Ryżanka

  • Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i do momentu, aż pochłonie całe mleko)
  • Ryżankę przenosimy do miski, dodajemy mus morelowy i mieszamy, a następnie posypujemy orzechami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych ryżanek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

Mus morelowy

  • Morela (świeża) (90 g)

Ryżanka

  • Mleko ryżowe (160 ml)
  • Ryż basmati (40 g)
  • Orzech włoski (12 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Garnek, Garnek - mały, Łyżka cedzakowa, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczone krewetki po kajeńsku

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) i przenosimy do miski Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera Do blendera dodajemy przyprawy oraz tłuszcz i całość dokładnie blendujemy Zawartość blendera…

WIĘCEJ >

Chleb gryczany z szynką i sałatą (kanapki)

Chleb posmarować masłem Na dwie kromki położyć sałatę Pomidora pokroić w 4 plastry i po 2 plastry położyć na kanapce Przykryć pomidory plastrami szynki Przykryć kanapkę drugą posmarowaną kromką

WIĘCEJ >

Mini serniczki z nerkowców na kokosowym spodzie z czekoladą

Spód: Daktyle zalewamy wrzątkiem Odstawiamy na 10 min Miksujemy blenderem Mieszamy z wiórkami i tłuszczem Powinna nam wyjść taka klejąca masa Moczymy dłoń w wodzie (ciasto się nie będzie kleić) Nakładamy ciasto do foremek Foremki…

WIĘCEJ >

Jajo po benedyktyńsku na rukoli

W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i octu Wrzątek mieszamy tak, aby wirował Na wirujący wrzątek po kolei wybijamy jaja i gotujemy przez ok. 3-4 minuty Na talerzu rozkładamy rukolę Jaja wyciągamy z garnka…

WIĘCEJ >