fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryżanka z musem morelowym i orzechami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c19b511e5-2095-4139-aa48-f776cc49d0ca
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ryżanka z musem morelowym i orzechami

Przygotowanie

Mus morelowy

  • Morele gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-10 minut (do momentu, aż zaczną się rozpadać)
  • Następnie usuwamy z moreli pestki i łyżką cedzakową przenosimy do blendera
  • Morele blendujemy na jednolity mus

Ryżanka

  • Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i do momentu, aż pochłonie całe mleko)
  • Ryżankę przenosimy do miski, dodajemy mus morelowy i mieszamy, a następnie posypujemy orzechami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych ryżanek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

Mus morelowy

  • Morela (świeża) (90 g)

Ryżanka

  • Mleko ryżowe (160 ml)
  • Ryż basmati (40 g)
  • Orzech włoski (12 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Garnek, Garnek - mały, Łyżka cedzakowa, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pulpeciki w rosole

Mięso solimy i dodajemy posiekaną pietruszkę. Bulion podgrzewamy i zatapiamy w nim uformowane w kulki pulpeciki. Gotujemy je przez około 15 minut na małym ogniu.

WIĘCEJ >

Komosanka dla dziecka

Komosę gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i pochłonięcia całego mleka) Następnie ugotowaną komosę blendujemy Dodajemy cukier i mieszamy

WIĘCEJ >

Sałata z truskawkami, czereśniami i kurczakiem i migdałami

Mięso lekko solimy i pieprzymy  Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Smażymy mięso po 3-4 minuty z każdej strony Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu Dodajemy wydrylowane czereśnie lub wiśnie Dodajemy truskawki i przecięte na…

WIĘCEJ >

Karkówka z jelenia duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

Karkówkę solimy i pieprzymy Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”) Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Kapustę mieszamy z grzybami, cebulą i czosnkiem Kładziemy na…

WIĘCEJ >