fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryżanka z jabłkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c37b862ad-b201-4eaf-aa5c-457f21ac106e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ryżanka z jabłkiem

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka)
  • Jabłko obieramy i kroimy w plastry
  • Ryżankę przenosimy do miski, dekorujemy plastrami jabłka i posypujemy cynamonem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia ryżanek.

Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko (180 g)
  • Mleko ryżowe (160 ml)
  • Ryż basmati (40 g)
  • Cynamon mielony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dziecięce pancakes z owocami

Do miksera wkładamy wszystkie składniki (poza owocami) i całość dokładnie miksujemy na konsystencję gęstej śmietany Rozgrzewamy patelnię Wylewamy porcję ciasta i smażymy pancakesy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony Z truskawek usuwamy szypułki i…

WIĘCEJ >

Zapiekanka warzywna

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180-200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Papryki kroimy w większą kostkę (gniazda nasienne usuwamy) Cukinię i bakłażana kroimy w plastry Pomidorki kroimy na pół Cebulę obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Placuszki z kefiru

Do miski wybijamy jajo, dodajemy cukier i dokładnie ubijamy Dodajemy kefir i mieszamy Dodajemy mąkę (przesiewamy przez sito) oraz proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy, tak aby nie było grud Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy…

WIĘCEJ >

Bagietka na ciepło z wołowiną, cebulą i serem feta

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Bagietkę kroimy wzdłuż na pół i każdą połówkę kroimy na 2-3 części Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy kawałki bagietki, a na nich układamy ser Blachę…

WIĘCEJ >