fbpx
logo
Szukaj
open close

Ryżanka z jabłkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c37b862ad-b201-4eaf-aa5c-457f21ac106e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ryżanka z jabłkiem

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka)
  • Jabłko obieramy i kroimy w plastry
  • Ryżankę przenosimy do miski, dekorujemy plastrami jabłka i posypujemy cynamonem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia ryżanek.

Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko (180 g)
  • Mleko ryżowe (160 ml)
  • Ryż basmati (40 g)
  • Cynamon mielony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa rybna z jarzynami

Marchew obieramy i kroimy w plastry Jarmuż pozbawiamy zdrewniałych części i grubo siekamy Cebulę obieramy i kroimy w krążki Szczypiorek drobno siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz (olej i masło) Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok….

WIĘCEJ >

Sałatka ze świeżych warzyw z tuńczykiem

Ogórka kroimy w pół plastry Paprykę kroimy w słupki Pomidora kroimy w cząstki Rzodkiewkę kroimy w plastry Szczypiorek i orzechy siekamy Na talerzu układamy wszystkie warzywa, skrapiamy tłuszczem, dodajemy tuńczyka z orzechami i całość delikatnie…

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z rydzami

Rydze:   Rydze włożyć do miski z zimną wodą, oczyścić z igieł i piasku Położyć na cedzaku (jeśli są duże to kroimy na pół lub na ćwiartkii Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z anchois i kaparami

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Anchois kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę Dodajemy…

WIĘCEJ >