fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryżanka z rodzynkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd908aeed-91ed-42d4-ab60-b75c45de7e2d
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ryżanka z rodzynkami

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka)
  • Ryżankę przenosimy do miski i posypujemy rodzynkami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia ryżanek.

Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko ryżowe (160 ml)
  • Ryż basmati (40 g)
  • Rodzynki (30 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosanka z pestkami dyni i jagodami Goji

Komosę ryżową gotujemy przez ok. 12-15 minut w mleku (w razie potrzeby możemy dolać odrobinę wody) Komosankę przenosimy do miski i posypujemy pestkami dyni oraz jagodami Goji

WIĘCEJ >

Sałatka z krewetkami i żółtym serem

Ser kroimy w kostkę Pomidorki kroimy na pół Awokado obieramy i kroimy w paski, a następnie na 2-3 części Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Następnie gotujemy krewetki we wrzącej wodzie przez…

WIĘCEJ >

Grillowane owoce na oleju kokosowym

Kroimy ananasa w plastry i obieramy ze skórki i wycinamy zdrewniałe „oczko” z środka  Gruszkę kroimy w plastry  Jabłko kroimy w plastry  Usuwamy pestki i gniazda nasienne  Mango obieramy i kroimy w plastry (mango nie…

WIĘCEJ >

Rosół SCD

Wszystkie składniki umieszczamy w garnku Wlewamy wodą, do przykrycia całości jego zawartości Lekko solimy Gotujemy rosół na wolnym ogniu przez 4 godziny (ważny czas gotowania – krócej gotowana marchew może być niedobrze strawiona przez chore…

WIĘCEJ >