fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka Cezara

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-81
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka Cezara

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso, dodajemy przyprawy i podsmażamy przez ok. 6-8 minut (do momentu, aż nie będzie surowe)
  • Do miski wlewamy tłuszcz (oliwę i olej), dodajemy majonez, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną zieleninę i całość dokładnie mieszamy
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Na talerzu rozkładamy sałaty, cząstki pomidora oraz mięso i całość polewamy sosem oraz posypujemy serem i pestkami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 16
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (170 g)
  • Kurczak pierś (100 g)
  • Rukola (35 g)
  • Sałata roszponka (35 g)
  • Majonez (25 g)
  • Bazylia (świeża) (24 g)
  • Ser Parmezan (15 g)
  • Olej MCT (15 ml)
  • Pestki dyni obrane (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Sok z cytryny (3 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
  • Oregano suszone (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl z jagód

Wszystkie składniki wkładamy do blendera kielichowego Miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Zupa cebulowa (wegetariańska)

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu Dodajemy wino Dusimy 2-3 minuty Zalewamy bulionem jarskim i gotujemy 5 minut

WIĘCEJ >

Pasta brokułowa z masłem

Brokuła gotujemy ok. 10 minut we wrzącej wodzie bez przykrycia. Ugotowanego i ostudzonego brokuła miksujemy z masłem. Doprawiamy solą.

WIĘCEJ >

Indyk z aromatycznym masłem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Zieleninę drobno siekamy W rondlu rozpuszczamy tłuszcz i przelewamy do miski Dodajemy zieleninę oraz skórkę z cytryny i mieszamy Oddzielamy skórę od mięsa i smarujemy całą powierzchnię mięsa…

WIĘCEJ >