fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z krewetkami i z chilli

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6b5d659f-899d-4ede-8478-01cbf49b7aec

Sałatka z krewetkami i z chilli

Przygotowanie

  • Na patelni roztapiamy masło z oliwą, dodajemy plasterki czosnku, krewetki i papryczkę chilli
  • Podsmażamy na większym ogniu po około 1 minucie z każdej strony
  • Doprawiamy do smaku i posypujemy natką pietruszki
  • Układamy na talerzu ze szpinakiem i roszponką
  • Dodajemy ogórka i cząstki pomidorów

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojemu sposobowi żywienia – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne krewetki, które musisz koniecznie wypróbować.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 garść roszponki (25 g)
  • 2 garście świeżego szpinaku (40 g)
  • 1 pomidor czerwony (170 g)
  • 2 ogórki zielone (180 g)
  • 1 papryczka chili (20 g)
  • 2 łyżki soku z limonki (12 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee (30 g)
  • 10 tygrysich krewetek (120 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szaszłyki z kiełbasą

Wszystkie składniki kroimy w grubą kostkę i nabijamy na patyczki. Wkładamy do nagrzanego na 180 st. C piekarnika na około 20 minut.

WIĘCEJ >

Faszerowane piersi z indyka

Włączamy piekarnik i wstawiamy do niego puste naczynie żaroodporne, temp 180 st. C, opcja grzania z góry i dołu. Pierś z indyka kroimy na 5 grubych kotletów. W każdej z piersi nożem wycinamy kieszonkę na…

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem (wegańska / wegetariańska)

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę Marchewkę obrać i…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z imbirem i selerem naciowym

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Selera kroimy w cienkie półksiężyce Pomidorki kroimy na połówki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy…

WIĘCEJ >