fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z krewetkami i z chilli

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6b5d659f-899d-4ede-8478-01cbf49b7aec
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z krewetkami i z chilli

Przygotowanie

  • Na patelni roztapiamy masło z oliwą, dodajemy plasterki czosnku, krewetki i papryczkę chilli
  • Podsmażamy na większym ogniu po około 1 minucie z każdej strony
  • Doprawiamy do smaku i posypujemy natką pietruszki
  • Układamy na talerzu ze szpinakiem i roszponką
  • Dodajemy ogórka i cząstki pomidorów

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojemu sposobowi żywienia – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne krewetki, które musisz koniecznie wypróbować.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 garść roszponki (25 g)
  • 2 garście świeżego szpinaku (40 g)
  • 1 pomidor czerwony (170 g)
  • 2 ogórki zielone (180 g)
  • 1 papryczka chili (20 g)
  • 2 łyżki soku z limonki (12 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee (30 g)
  • 10 tygrysich krewetek (120 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szparagi z pulpecikami wieprzowymi duszonymi w cebuli

Szparagi obieramy, gotujemy 8 min we wrzącej osolonej wodzie i wyjmujemy na miskę Boczek kroimy w kawałki Marchew, pietruszkę, obieramy Mielimy boczek w maszynce do mięsa Co jakiś czas wrzucamy kawałek pietruszki lub marchewki na…

WIĘCEJ >

Duszone żeberka wieprzowe w miodzie i musztardzie z kaszą jaglaną i kapustą modrą

Zaczynamy od tego, że włączamy piekarnik na 180 stopni Obieramy marchew, pietruszkę cebulę, czosnek i kroimy w grubą kostkę Żeberka porcjujemy na kawałki około 10 centymetrowe Mięso solimy, pieprzymy, smarujemy musztardą i miodem Na patelni…

WIĘCEJ >

Grasica w sosie miodowo – musztardowym z grillowanymi ziemniakami i rukolą

Grasica: Bierzemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – kokosowa zakwaszona pigwami

Bierzemy garnek, rozgrzewamy w nim tłuszcz Obieramy cebulę, kroimy w kostkę, podsmażamy 2 min Dynię obieramy, usuwamy pestki, kroimy w kostkę Dodajemy do cebuli Podsmażamy 2 minuty Zalewamy rosołem i mlekiem kokosowym Pigwę kroimy na…

WIĘCEJ >