fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z krewetkami i z chilli

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6b5d659f-899d-4ede-8478-01cbf49b7aec
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z krewetkami i z chilli

Przygotowanie

  • Na patelni roztapiamy masło z oliwą, dodajemy plasterki czosnku, krewetki i papryczkę chilli
  • Podsmażamy na większym ogniu po około 1 minucie z każdej strony
  • Doprawiamy do smaku i posypujemy natką pietruszki
  • Układamy na talerzu ze szpinakiem i roszponką
  • Dodajemy ogórka i cząstki pomidorów

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia krewetek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ogórek długi (180 g)
  • Pomidor (świeży) (170 g)
  • Krewetka tygrysia (świeża) (120 g)
  • Szpinak (świeży) (40 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Chili (20 g)
  • Sok z limonki (12 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałata rzymska z pieczonym dorszem

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy Dodajemy tłuszcz Pieczemy w piekarniku przez 20 min w temp. 180 st. C Sałatę układamy na talerzu Pomidory kroimy w paski lub na pół i układamy na…

WIĘCEJ >

Kotlety mielone z sarny zawijane w wędzony boczek z surówką z kiszonego ogórka

Mięso kroimy w kostkę żeby maszynka łatwiej mieliła Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy dwa podłużne walce Rozkładamy po 2 plastry boczku i zawijamy każde mięso w dwa plastry boczku…

WIĘCEJ >

Sałatka z chorizo i pieczonych ziemniaków

Ziemniaki albo bataty obieramy, gotujemy i kroimy w kostkę. Rukolę myjemy i osuszamy. Czosnek wyciskamy przez praskę. Chorizo kroimy w plasterki. Ziemniaki mieszamy z przyprawami i podsmażamy chwilę na mocno rozgrzanej patelni. W miseczce mieszamy…

WIĘCEJ >

Sałata z pieczoną kaczką, melonem i awokado

Pierś z kaczki kładziemy skórą do góry i nacinamy skórę nożem w kratkę Rozgrzać patelnię (najlepiej patelnię grillową) Na gorącą patelnię położyć kaczkę skórą w dół Smażyć około 6-7 minut z każdej strony na średnim ogniu…

WIĘCEJ >