fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka jesienna z granatem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-31

Sałatka jesienna z granatem

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 200°C
  • Wykładamy papier do pieczenia na blachę
  • Wykładamy na blachę dynię, skrapiamy oliwą, dodajemy sól i pieprz
  • Pieczemy około 40 minut, aż do miękkości
  • Gotujemy komosę ryżową
  • Do dużej miski dajemy komosę, upieczoną dynię, rukolę, nasiona słonecznika, pestki granatu, łyżeczkę oliwy, sól i pieprz. Mieszamy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie związanej z nietolerancjami.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne, równie smaczne sałatki.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 szklanka komosy ryżowej (180 g)
  • 2 szklanki dyni pokrojonej w kostkę (420 g)
  • 2 garści rukoli (40 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
  • 6 łyżek nasion słonecznika (60 g)
  • 3 łyżki pestek granatu (51 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Papier do pieczenia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa czosnkowa (wegetariańska/wegańska)

Czosnek i cebulę obieramy Kroimy cebulę i czosnek tak jak umiemy Bierzemy garnek, roztapiamy w nim masło klarowane Wrzucamy cebulę z czosnkiem i zasmażamy 2-3 min W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Sałatka ze szpinakiem i pestkami dyni

Myjemy i osuszamy liście szpinaku Do miski wkładamy wszystkie składniki, kruszymy fetę Doprawiamy sałatkę solą, dodajemy oliwę i mieszamy

WIĘCEJ >

Jesienna sałatka z dynią

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C Dynię kroimy na pół, wydrążamy łyżką nasiona Smarujemy dynię rozpuszczonym masłem ghee oraz doprawiamy solą i pieprzem Dynię pieczemy 40 minut do miękkości Miąższ upieczonej dyni kroimy w kostkę Do miski…

WIĘCEJ >

Pasta z makreli z chlebem gryczanym

Makrelę obieramy ze skóry i ości Umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować Dodajemy masło i przecier / koncentrat pomidorowy Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Próbujemy i doprawiamy do smaku

WIĘCEJ >