fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka jesienna z granatem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-31
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka jesienna z granatem

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 200°C
  • Wykładamy papier do pieczenia na blachę
  • Wykładamy na blachę dynię, skrapiamy oliwą, dodajemy sól i pieprz
  • Pieczemy około 40 minut, aż do miękkości
  • Gotujemy komosę ryżową
  • Do dużej miski dajemy komosę, upieczoną dynię, rukolę, nasiona słonecznika, pestki granatu, łyżeczkę oliwy, sól i pieprz. Mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Dynia Hokkaido (świeża) (420 g)
  • Komosa ryżowa biała (180 g)
  • Pestki słonecznika obrane (60 g)
  • Granat (50 g)
  • Rukola (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z komosy ryżowej i suma wędzonego

Komosę wsypujemy na sito i płuczemy pod zimną bieżącą wodą Przepłukaną komosę wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 15 min Przekładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą, zostawiamy do odcieknięcia W czasie jak gotuje…

WIĘCEJ >

Zupa marchewkowa (wegańska / wegetariańska)

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy kroimy w plasterki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, zasmażamy 2 min Dorzucamy pokrojoną marchewkę Zasmażamy 2 min Zalewamy bulionem Gotujemy 30 min Miksujemy blenderem Doprawiamy solą…

WIĘCEJ >

Duszona brukselka

Brukselkę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty, a następnie odcedzamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy brukselkę, dolewamy wodę, dodajemy przyprawy i dusimy przez ok. 7-8 minut (pod przykryciem)

WIĘCEJ >

Grapefruit

Grapefruita umyć i obrać Podzielić na cząstki

WIĘCEJ >