fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka jesienna z granatem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-31
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka jesienna z granatem

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 200°C
  • Wykładamy papier do pieczenia na blachę
  • Wykładamy na blachę dynię, skrapiamy oliwą, dodajemy sól i pieprz
  • Pieczemy około 40 minut, aż do miękkości
  • Gotujemy komosę ryżową
  • Do dużej miski dajemy komosę, upieczoną dynię, rukolę, nasiona słonecznika, pestki granatu, łyżeczkę oliwy, sól i pieprz. Mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Dynia Hokkaido (świeża) (420 g)
  • Komosa ryżowa biała (180 g)
  • Pestki słonecznika obrane (60 g)
  • Granat (50 g)
  • Rukola (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kasza jaglana z cukinią

Kaszę jaglaną płuczemy na sitku w gorącej wodzie Gotujemy w gorącej wodzie 10-15 minut W międzyczasie ścieramy cukinię na tarce o grubych oczkach Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i dodajemy cukinię Dusimy na małym ogniu…

WIĘCEJ >

Pasta brokułowo – kokosowa

Gotujemy i odcedzamy brokuł Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem Dolewamy oliwy i mieszamy Można dodać natkę pietruszki, koperek itp.

WIĘCEJ >

Wędzona makrela

Makrelę obrać ze skóry i ości i … zjeść. Dołóż do tego posiłku świeże warzywa, takie jakie lubisz.

WIĘCEJ >

Jagodowy pudding z tapioki

Tapiokę zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny. Następnie zagotować ją do wchłonięcia całego mleka. Dodać stevię, wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Większą część jagód zmiksować, pozostawić kilka do ozdoby. Ostudzoną tapiokę przełożyć do słoiczka,…

WIĘCEJ >