fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka nicejska z ryżem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c22db7c29-1926-43af-88fd-d15823dd07e9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka nicejska z ryżem

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Z fasolki odcinamy końcówki, kroimy na 3-4 części i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 10 minut (do miękkości)
  • Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 6-8 minut (na twardo)
  • Pomidorki kroimy na pół i przenosimy do miski
  • Ryż oraz fasolkę odcedzamy i przenosimy do miski z pomidorkami
  • Jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy, kroimy na pół i przenosimy do miski z pomidorkami
  • Do miski z pomidorkami dodajemy oliwki oraz tuńczyka i całość delikatnie mieszamy
  • Do osobnej miski wlewamy tłuszcz oraz ocet i dokładnie mieszamy, a następnie polewamy sosem sałatkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Tuńczyk w sosie własnym (375 g)
  • Ryż basmati (200 g)
  • Pomidor koktajlowy (200 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (150 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Oliwki czarne (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Jesienna sałatka z dynią

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C Dynię kroimy na pół, wydrążamy łyżką nasiona Smarujemy dynię rozpuszczonym masłem ghee oraz doprawiamy solą i (…)

WIĘCEJ >

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

Soczewicę gotujemy al dente i przelewamy zimną wodą. Rzodkiewki kroimy w plasterki, ogórki kiszone w kosteczkę, sałatę rwiemy na drobne (…)

WIĘCEJ >

Imbirowa sałatka z awokado

Awokado, pomidora i paprykę kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Ząbek czosnku i obrany ze skóry imbir przeciskamy przez (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z owoców sezonowych – jesień

Wszystkie owoce umyć Ze śliwek usunąć pestkę, pokroić kostkę Gruszkę pokroić w kostkę Winogrona przekroić na pół, usunąć pestki Wymieszać (…)

WIĘCEJ >

Szparagowo – brokułowa sałatka z jajkami w koszulkach

Brokuł podzielić na „róże”, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min W osobnym garnku gotujemy litr wody z octem (…)

WIĘCEJ >