Sałatka owocowa z ananasem
Sałatka owocowa z ananasem
Przygotowanie
- Ananasa, melona i kiwi obieramy (z ananasa obieramy zdrewniały środek, z melona usuwamy pestki), kroimy na kawałki i wrzucamy do miski
- Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy truskawki na pół, po czym wrzucamy do miski
- Do miski wrzucamy pozostałe owoce i całość mieszamy
- Do tego przepisu możemy użyć dowolnych, ulubionych owoców
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z owocami.
Autor
Lista składników
- Ananas (150 g)
- Kiwi (140 g)
- Melon miodowy (90 g)
- Truskawka (90 g)
- Borówka (90 g)
- Malina (90 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Ryżanka z mlekiem roślinnym i jabłkiem
Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i do momentu, aż pochłonie całe mleko) Jabłko obieramy i kroimy w kostkę Ryżankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko oraz cynamon i mieszamy
WIĘCEJ >Kokosowe ciasto do kawy
Posypka Orzechy drobniej siekamy Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Wszystkie składniki razem mieszamy i odstawiamy na czas przygotowania ciasta Ciasto Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż…
WIĘCEJ >Mini chałwy sezamowo – słonecznikowe
Wszystkie składniki wrzucamy do naczynia w którym będziemy blendować Miksujemy na jednolitą masę (około 5 min) Nakładamy do foremek i wkładamy do lodówki na kilka godzin W lodówce wytrzyma kilka dni
WIĘCEJ >Kruche ciasteczka z owocami
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Do miski wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, dodajemy tłuszcz i siekamy masę nożem, do momentu uzyskania zwartych grudek, a następnie dosypujemy cukier…
WIĘCEJ >