fbpx
logo
Szukaj
open close

Czerwona sałatka owocowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c68efd738-174a-48d0-921b-213a697b1740
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Czerwona sałatka owocowa

Przygotowanie

  • Z truskawek usuwamy szypułki
  • Arbuza obieramy i kroimy w kostkę
  • Do miski wrzucamy owoce, dodajemy ocet, dolewamy wino i dokładnie mieszamy
  • Miskę z owocami wkładamy do lodówki na ok. 10-20 minut
  • Śmietankę ubijamy mikserem
  • Owoce podajemy ze śmietanką

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia deserów z owocami.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnic od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Truskawka (250 g)
  • Malina (250 g)
  • Winogrono czerwone (250 g)
  • Arbuz (250 g)
  • Śmietanka kremówka 30% (100 ml)
  • Wino czerwone półwytrawne (50 ml)
  • Ocet balsamiczny (5 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Mikser, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Bezy z jogurtem i owocami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 120 st. C Na kawałku papieru do pieczenia rysujemy kółka o średnicy ok. 8 cm i (…)

WIĘCEJ >

Aromatyczne owoce z kruszonką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Jabłka i gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy owoce w plasterki Wszystkie (…)

WIĘCEJ >

Babeczki z owocami leśnymi

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Foremkę na muffiny lekko smarujemy tłuszczem Pozostały tłuszcz wkładamy do rondla i rozpuszczamy (…)

WIĘCEJ >

Komosa ryżowa z owocami

Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Kulki winogrona kroimy na pół Ananasa obieramy i kroimy w kostkę (twardy środek usuwamy) (…)

WIĘCEJ >

Budyń waniliowy z owocami

Laskę wanilii rozcinamy, wydłubujemy ziarenka i wsypujemy do garnka Następnie dolewamy połowę ilości mleka, dodajemy tłuszcz i zaczynamy gotować, cały (…)

WIĘCEJ >