fbpx
logo
Szukaj
open close

Czerwona sałatka owocowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c68efd738-174a-48d0-921b-213a697b1740
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Czerwona sałatka owocowa

Przygotowanie

  • Z truskawek usuwamy szypułki
  • Arbuza obieramy i kroimy w kostkę
  • Do miski wrzucamy owoce, dodajemy ocet, dolewamy wino i dokładnie mieszamy
  • Miskę z owocami wkładamy do lodówki na ok. 10-20 minut
  • Śmietankę ubijamy mikserem
  • Owoce podajemy ze śmietanką

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia deserów z owocami.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnic od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Truskawka (250 g)
  • Malina (250 g)
  • Winogrono czerwone (250 g)
  • Arbuz (250 g)
  • Śmietanka kremówka 30% (100 ml)
  • Wino czerwone półwytrawne (50 ml)
  • Ocet balsamiczny (5 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Mikser, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kulki kwasielce

Daktyle namaczamy przez kilka minut w gorącej wodzie, następnie odcedzamy i wyciskamy lekko z nich wodę. Daktyle miksujemy na gęstą masę. Do masy daktylowej dodajemy kwas L-askorbinowy, następnie stopniowo wiórki, aż będzie się dało uformować…

WIĘCEJ >

Makowiec kokosowy

Dzień wcześniej, najlepiej wieczorem zalewamy mak dwoma litrami wrzątku i zostawiamy na 8-9 godzin Orzechy włoskie i laskowe wsypujemy do miski i zalewamy wodą Na drugi dzień rano wyjmujemy masło z lodówki, żeby odtajało Bierzemy…

WIĘCEJ >

Bananowo-wiśniowa miska zdrowia

Z wiśni wydrążamy pestki i wrzucamy owoce do blendera Banana obieramy i wkładamy do blendera Do blendera dodajemy zieleninę, dolewamy mleko i blendujemy na gładki koktajl Z wanilii wydłubujemy ziarna i wrzucamy do moździerza Dodajemy…

WIĘCEJ >

Kokosowy pudding z tapioki z pieczonym jabłkiem

Tapiokę wsypujemy do rondelka i zalewamy wodą. Zostawiamy na godzinę do namoczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Jabłka obieramy ze skórki. Kroimy każde na ćwiartki. Każdą ćwiartkę kroimy w poprzek na 3 mniejsze kawałki. Jabłka…

WIĘCEJ >