fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosanka z owocami i bakaliami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cea7f829e-4130-46e9-9227-5b8f1cc556ea
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Komosanka z owocami i bakaliami

Przygotowanie

  • Komosę ryżową gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część komosy, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci
  • Następnie blendujemy wszystko na gładką masę
  • Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść pokruszonych orzechów i pokrojone owoce

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia komosanek.

Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnych, ulubionych owoców oraz bakali.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko migdałowe (160 ml)
  • Jabłko (świeże) (50 g)
  • Komosa ryżowa biała (40 g)
  • Orzech włoski (20 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl truskawkowo-bananowy na zimno

Obieramy banana Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze Blendujemy

WIĘCEJ >

Zupa pho

Kości wieprzowe zalewamy w garnku wodą i gotujemy przez 10 minut. Gdy kości się gotują, na patelni prażymy przyprawy, imbir i obraną cebulę. Kości odcedzamy i opłukujemy pod zimną wodą. Podgotowane kości i prażone przyprawy…

WIĘCEJ >

Zupa paprykowo-kalarepowa

Do garnka wlewamy bulion Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do garnka Dodajemy przyprawy i gotujemy przez ok. 45 minut Kalarepę obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do garnka Paprykę kroimy w kostkę i przenosimy…

WIĘCEJ >

Klopsiki z cukinią

Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa Do garnka wlewamy wodę na wysokość 3-4 cm, dodajemy sól, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Do gotującej się wody wrzucamy uformowane kulki z mięsa o średnicy ok. 4…

WIĘCEJ >