fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosanka z owocami i bakaliami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cea7f829e-4130-46e9-9227-5b8f1cc556ea
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Komosanka z owocami i bakaliami

Przygotowanie

  • Komosę ryżową gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część komosy, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci
  • Następnie blendujemy wszystko na gładką masę
  • Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść pokruszonych orzechów i pokrojone owoce

Uwagi

Zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów, by zainspirować się podobnymi tego typu słodkimi potrawami.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleczko migdałowe (160 ml)
  • Jabłko czerwone (50 g)
  • Komosa ryżowa biała (40 g)
  • Orzech włoski (20 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Żeberka z wolnowaru

Czosnek obrać i pokroić w paski/piórka. Pietruszkę pokroić w plastry. Żeberka pokroić tak, żeby były po dwie kosteczki w każdym kawałku, posolić. Rozgrzać na kuchence dużą patelnię, na gorącą patelnię wrzucić mięso, delikatnie obsmażyć po 3…

WIĘCEJ >

Sałatka brokułowa z szynką z dziczyzny i salcesonem

Brokuł kroimy na mniejsze kawałki Pomidor kroimy w cząstki Awokado obieramy obieraczką lub nożem i kroimy w plastry Szynkę i salceson kroimy w plastry lub w kostkę Układamy wszystko na talerzu i polewamy sosem

WIĘCEJ >

Bażant z wolnowaru w grzybach

Bażanta kroimy ostrym nożem na pół Wkładamy do wolnowaru, solimy, pieprzymy Grzyby kroimy w kostkę i wrzucamy do wolnowaru Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do wolnowaru Wszystko mieszamy Włączamy wolnowar na…

WIĘCEJ >