Komosanka z mlekiem roślinnym bananem i truskawkami
Komosanka z mlekiem roślinnym bananem i truskawkami
Przygotowanie
- Komosę ryżową gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody)
- Po ostudzeniu dodajemy pokrojone owoce
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia komosanek.
Do wykonania tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (250 ml)
- Banan (świeży) (120 g)
- Komosa ryżowa biała (80 g)
- Truskawka (świeża) (70 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka z kaszą jaglaną i halibutem wędzonym
Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Rybę oczyszczamy (obieramy ze skóry i ości) i rozdrabiamy na kawałki Cebulę obieramy Wszystkie warzywa kroimy w…
WIĘCEJ >Risotto z kalafiora
Kalafior dzielimy na małe kawałki Wrzucamy partiami do naczynia, w którym będziemy miksować Miksujemy kilka sekund każdą partię, żeby wyglądało jak ryż Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy cebulę Podsmażamy 2…
WIĘCEJ >Burger z dziczyzny
Mięso przenosimy do miski, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy Z masy mięsnej formujemy okrągłego burgera Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy burgera i smażymy przez ok. 9-12 minut z każdej strony (na małym ogniu)
WIĘCEJ >