Komosanka z mlekiem roślinnym, owocami, orzechami i miętą
Komosanka z mlekiem roślinnym, owocami, orzechami i miętą
Przygotowanie
- Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając
- Następnie dolewamy mleko i mieszamy
- Orzechy drobno siekamy
- Komosankę przenosimy do miski i posypujemy owocami, orzechami oraz listkami mięty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia komosanki.
Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka oraz dowolnych, ulubionych owoców.
Autor
Lista składników
- Woda (150 ml)
- Mleko kokosowe (125 ml)
- Komosa ryżowa biała (60 g)
- Malina (60 g)
- Jagoda leśna (45 g)
- Orzech włoski (8 g)
- Mięta (świeża) (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Grasica w sosie miodowo – musztardowym z grillowanymi ziemniakami i rukolą
Grasica: Bierzemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…
WIĘCEJ >Sałatka z owoców sezonowych – lato
Wszystkie owoce umyć Z moreli usunąć pestkę, pokroić kostkę Truskawki pokroić na połówki lub na ćwiartki Wymieszać wszystkie owoce
WIĘCEJ >Chleb z kminkiem i chili
Zmiksować jaja, olej i sól. Przesiać mąkę z sodą i papryczką chili. Połączyć wszystkie składniki razem, miksując dokładnie tak, aby nie było żadnych grudek. Na końcu wsypać nasiona kminku. Wylewamy ciasto do natłuszczonej foremki (ok….
WIĘCEJ >Sałatka z serem pleśniowym lazur
Sałatę targamy na kawałki, dodajemy pokrojoną w kostkę rzodkiewkę i pomidora Dodajemy pokrojony ser lazur, polewamy oliwą i octem Podajemy
WIĘCEJ >