fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka pomidorowa z kaparami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c89c1e8f6-a219-4add-bd65-0c6d58ac9164
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka pomidorowa z kaparami

Przygotowanie

  • Pomidory kroimy w ćwiartki i przenosimy na sitko
  • Następnie posypujemy solą i czekamy ok. 5-10 minut, a następnie przenosimy do miski
  • Kapary drobno siekamy i przenosimy do osobnej miski
  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i dodajemy do miski z kaparami
  • Dolewamy tłuszcz i ocet, dokładnie mieszamy, a następnie polewamy tym sosem pomidory
  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki, a następnie przenosimy do miski i dokładnie mieszamy
  • Sałatkę odstawiamy na ok. 30 minut, aby nabrała aromatu
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Sałatkę posypujemy zieleniną i przyprawami (solą i pieprzem)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (1020 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Kapary (10 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Bazylia (świeża) (6 g)
  • Koper (świeży) (6 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sorbet malinowy

Maliny wkładamy do zamrażarki na ok. 4-5 godz. Następnie wyciągamy i odstawiamy na ok. 15 minut Po tym czasie sprawdzamy czy w owoce da się wbić nóż, jeśli tak – blendujemy, jeśli nie – czekamy…

WIĘCEJ >

Pikantne szaszłyki z kurczaka

Zieleninę drobno siekamy Mięso kroimy na kawałki Do miski wlewamy jogurt i sok z cytryny, dodajemy pastę oraz zieleninę i całość dokładnie mieszamy Dodajemy mięso i mieszamy, tak aby każdy kawałek był równomiernie pokryty sosem,…

WIĘCEJ >

Bulion kostny

Wkładamy różne rodzaje kości do dużego garnka Zalewamy wodą (ok 3-4 litry, tak by przykryło kości) Dolewamy ok 50 ml octu jabłkowego (jeśli gotujemy w 3-4 litrach wody) Gotujemy na małym ogniu od 8 do…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – pies

Pomidorki kroimy na ćwiartki Ogórka kroimy w plastry Marchew obieramy i kroimy w plastry Wszystkie składniki układamy na kształt psa (tak jak na załączonym obrazku)

WIĘCEJ >