fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka pomidorowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3b575122-de27-49bc-acca-805f366adf52
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka pomidorowa

Przygotowanie

  • Pomidory kroimy w ćwiartki
  • Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wrzucamy zieleninę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, dolewamy tłuszcz oraz ocet i całość dokładnie blendujemy
  • Następnie zawartość blendera przelewamy do miski, przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki
  • Pomidory kroimy w cząstki
  • Pomidorki koktajlowe kroimy na pół
  • Wszystkie pomidory przenosimy do miski i przed samym podaniem polewamy dressingiem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Opcjonalnie możesz dodać do sałatki cebulę czerwoną lub białą.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (680 g)
  • Pomidor koktajlowy (160 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Bazylia (świeża) (12 g)
  • Ocet balsamiczny (6 ml)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kotlety jagnięce z sosem oliwkowym

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do blendera Do blendera dodajemy oliwki, dolewamy tłuszcz i całość blendujemy, tak aby w sosie pozostały…

WIĘCEJ >

Ryż z tuńczykiem

Ryż gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie do miękkości Przekładamy na sito i kilkukrotnie przelewamy zimną wodą, a następnie odcedzamy Dodajemy tuńczyka i mieszamy

WIĘCEJ >

Pasta kasztanowa

Mamy otrzymać bardzo gęsty krem. Mąkę przesiać przez sitko – łatwiej się połączy z miodem. Dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Jeżeli pasta jest lejąca dodajemy więcej mąki kasztanowej.  Przekładamy do słoiczka, zakręcamy i przechowujemy w pokojowej temperaturze.

WIĘCEJ >

Domowa żółta musztarda

Mąkę z gorczycy mieszamy z przyprawami i zalewamy wodą, miksujemy blenderem Ustawiamy na najmniejszym ogniu i gotujemy do momentu aż zmniejszy się objętość o połowę przez około 40 minut Po tym czasie dolewamy ocet Gotujemy…

WIĘCEJ >