fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka pomidorowa

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-183
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka pomidorowa

Przygotowanie

  • Pomidory kroimy w ćwiartki
  • Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wrzucamy zieleninę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, dolewamy tłuszcz oraz ocet i całość dokładnie blendujemy
  • Następnie zawartość blendera przelewamy do miski, przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki
  • Pomidory kroimy w cząstki
  • Pomidorki koktajlowe kroimy na pół
  • Wszystkie pomidory przenosimy do miski i przed samym podaniem polewamy dressingiem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (680 g)
  • Pomidor koktajlowy (160 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Bazylia (świeża) (12 g)
  • Ocet balsamiczny (6 ml)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem z marchewki i pietruszki

Marchew oraz pietruszkę obieramy i kroimy na kawałki Por kroimy w piórka Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy marchew oraz pietruszkę, dolewamy wodę i gotujemy przez ok. 15…

WIĘCEJ >

Gryczane ciasto szpinakowe

Ciasto kruche Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy Wykładamy ciastem formę do tarty Najłatwiej zmoczyć dłoń, położyć kawałki ciasta i wilgotną dłonią rozpłaszczać Pieczemy ciasto w piekarniku 10 min w temp. 180 st. C…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – pies

Paprykę czerwoną kroimy w półokrągłe słupki Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt uszu Rzodkiewkę kroimy w plastry i pół plastry Z oliwki wycinamy nos i oczy Z papryki żółtej wycinamy trójkąt Wszystkie składniki układamy…

WIĘCEJ >

Łosoś zapiekany z pieczarkami

Zieleninę drobno siekamy Cebulę obieramy i drobno siekamy Pieczarki oczyszczamy i kroimy na pół Na patelnię wlewamy mleko, dodajemy zieleninę i mieszamy Gdy mleko będzie gorące – dodajemy rybę, zmniejszamy ogień, przykrywamy patelnię pokrywką i…

WIĘCEJ >