fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbe906903-3cf6-4403-8cca-5f4e8ce5989c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z boczkiem

Przygotowanie

  • Boczek kroimy w plasterki i układamy na rozgrzanej patelni
  • Wytapiamy tłuszcz co jakiś czas obracając mięso
  • W tym czasie marchewkę ścieramy na tarce, a sałatę rwiemy na małe kawałki
  • Warzywa układamy w misce i mieszamy. Na wierzch dodajemy pokrojonego w plastry pomidora.
  • Do miski dodajemy mięso, a całość polewamy wytopionym tłuszczem.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (świeży) (170 g)
  • Boczek wieprzowy parzony (135 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Sałata lodowa (40 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsianka paleo z nasionami

W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe. Dodajemy cynamon i siemię lniane. Gotujemy 3 minuty, cały czas mieszając. Zestawiamy z palnika i cały czas mieszając dodajemy zmiksowane jajka. Przelewamy do miseczki. Na patelni prażymy nasiona – krótko…

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym, truskawkami i bazylią

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dolewamy mleko i dokładnie mieszamy Truskawki kroimy na 4 części Orzechy siekamy (jeśli są dodane w składnikach) Gryczankę przenosimy do miski i posypujemy truskawkami, orzechami oraz…

WIĘCEJ >

Szparagi z młodymi ziemniakami i jajkiem sadzonym

Ziemniaki dokładnie szorujemy (nie trzeba obierać) i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości (około 25 min) Szparagi obieramy Gotujemy przez 8 min w wrzącej osolonej wodzie Na patelni rozgrzewamy masło Wybijamy 2 jajka i…

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem (na wywarze kostnym)

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę Marchewkę obrać i…

WIĘCEJ >