fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbe906903-3cf6-4403-8cca-5f4e8ce5989c

Sałatka z boczkiem

Przygotowanie

  • Boczek kroimy w plasterki i układamy na rozgrzanej patelni
  • Wytapiamy tłuszcz co jakiś czas obracając mięso
  • W tym czasie marchewkę ścieramy na tarce, a sałatę rwiemy na małe kawałki
  • Warzywa układamy w misce i mieszamy. Na wierzch dodajemy pokrojonego w plastry pomidora.
  • Do miski dodajemy mięso, a całość polewamy wytopionym tłuszczem.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz ciekawe propozycje z wykorzystaniem boczku – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 130 g parzonego boczku ekologicznego
  • 1 liść sałaty lodowej (40 g)
  • 1 marchewka (60 g)
  • 1 pomidor (170 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Konfitowana gęsia pierś z kaszą jaglaną i miksem sałat

Piersi oddzielamy od kości i rozdzielamy, żeby każda była osobno Solimy i pieprzymy mięso z każdej strony Szykujemy garnek/rondelek/wysoką patelnię Rozgrzewamy i do nagrzanego naczynia „na sucho” kładziemy piersi z gęsi Ustawiamy minimalny płomień Przykrywamy…

WIĘCEJ >

Sałatka z kurczaka i cukinii

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek wyciskamy przez praskę. Mięso z kurczaka kroimy w kostkę. Mięso podsmażamy na patelni i przekładamy do miski. Na tym samym oleju podsmażamy cebulę (do miękkości). Dodajemy cukinię i…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z granatem

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę…

WIĘCEJ >

Kalarepa faszerowana sarną

Mięso kroimy w kostkę i mielimy w maszynce do mięsa Dodajemy cząber i tymianek Dodajemy sól i pieprz Mieszamy Włączamy i nastawiamy piekarnik na 180 st. C Kalarepę obieramy ze skóry Odcinamy „czapeczkę”, czyli odcinamy…

WIĘCEJ >