Sałatka z boczkiem
Sałatka z boczkiem
Przygotowanie
- Boczek kroimy w plasterki i układamy na rozgrzanej patelni
- Wytapiamy tłuszcz co jakiś czas obracając mięso
- W tym czasie marchewkę ścieramy na tarce, a sałatę rwiemy na małe kawałki
- Warzywa układamy w misce i mieszamy. Na wierzch dodajemy pokrojonego w plastry pomidora.
- Do miski dodajemy mięso, a całość polewamy wytopionym tłuszczem.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Pomidor (świeży) (170 g)
- Boczek wieprzowy parzony (135 g)
- Marchew (świeża) (45 g)
- Sałata lodowa (40 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Owsianka paleo z nasionami
W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe. Dodajemy cynamon i siemię lniane. Gotujemy 3 minuty, cały czas mieszając. Zestawiamy z palnika i cały czas mieszając dodajemy zmiksowane jajka. Przelewamy do miseczki. Na patelni prażymy nasiona – krótko…
WIĘCEJ >Gryczanka z mlekiem roślinnym, truskawkami i bazylią
Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dolewamy mleko i dokładnie mieszamy Truskawki kroimy na 4 części Orzechy siekamy (jeśli są dodane w składnikach) Gryczankę przenosimy do miski i posypujemy truskawkami, orzechami oraz…
WIĘCEJ >Szparagi z młodymi ziemniakami i jajkiem sadzonym
Ziemniaki dokładnie szorujemy (nie trzeba obierać) i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości (około 25 min) Szparagi obieramy Gotujemy przez 8 min w wrzącej osolonej wodzie Na patelni rozgrzewamy masło Wybijamy 2 jajka i…
WIĘCEJ >Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem (na wywarze kostnym)
Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę Marchewkę obrać i…
WIĘCEJ >