fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Warzywa w sosie z boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf5f55ed2-e888-4405-ac70-05d05cc8b089
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Warzywa w sosie z boczkiem

Przygotowanie

  • Cukinię, bakłażana i boczek kroimy w kostkę.
  • Całość smażymy kilka minut na oliwie, następnie dodajemy mleko kokosowe i dusimy przez 20 minut (aż warzywa zmiękną) co jakiś czas podlewając wodą.

Rady dietetyka

Pamiętaj o tym, że każdy składnik przepisu można dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia – zajrzyj w informacje zawarte w piktogramach.

Uwagi

Powyżej znajduje się równie ciekawy pomysł na warzywa – spójrz w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 cukinia (300 g)
  • 1 bakłażan (240 g)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (30 ml)
  • 150 boczku surowego
  • 200 ml mleka kokosowego
  • Woda 

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pulpeciki

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mięso mielone ugniatamy dłońmi z przyprawami, następnie formujemy 5 małych kulek i układamy je w naczyniu żaroodpornym. Pulpeciki pieczemy około 30 minut.

WIĘCEJ >

Risotto z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki Wrzucamy partiami do naczynia, w którym będziemy miksować Miksujemy kilka sekund każdą partię, żeby wyglądało jak ryż Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy cebulę Podsmażamy 2…

WIĘCEJ >

Pasta warzywna

Warzywa obieramy Ścieramy na tarce Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy w rondelku tłuszcz i smażymy przez 2-3 min cebulę z czosnkiem Dodajemy starte warzywa Wlewamy pół szklanki zimnej wody, przykrywamy pokrywką i…

WIĘCEJ >

Pasta z makreli z chlebem gryczanym

Makrelę obieramy ze skóry i ości Umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować Dodajemy masło i przecier / koncentrat pomidorowy Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Próbujemy i doprawiamy do smaku

WIĘCEJ >