fbpx
logo
Szukaj
open close

Warzywa w sosie z boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf5f55ed2-e888-4405-ac70-05d05cc8b089
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Warzywa w sosie z boczkiem

Przygotowanie

  • Cukinię, bakłażana i boczek kroimy w kostkę.
  • Całość smażymy kilka minut na oliwie, następnie dodajemy mleko kokosowe i dusimy przez 20 minut (aż warzywa zmiękną) co jakiś czas podlewając wodą.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Bakłażan (240 g)
  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Boczek wieprzowy (surowy) (150 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Cielęcina duszona w sosie cytrusowym

Z cielęciny zdejmujemy błonę i kroimy w cienkie plastry Mięso lekko rozklepujemy tłuczkiem do mięsa (lub siekaczem jak ktoś ma) Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew, pietruszkę, selera obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Bezglutenowa pizza na spodzie warzywnym

Marchewkę i pietruszkę obieramy, po czym ścieramy na cienkich oczkach na tarce do jarzyn W oddzielnej misce oddzielamy żółtka od białek Żółtka mieszamy ze startymi warzywami, a następnie dodajemy 2 łyżki mąki gryczanej i całość…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa

Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka płuczemy i wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą i gotujemy 25 min Ogórki kroimy w kostkę i kładziemy na sicie, żeby odciekła z nich woda Jajka obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Kurczak zawijany w boczku z warzywami na puree z batatów

Włączamy piekarnik na 170 stopni Kurczaka posolić i popieprzyć Na desce rozkładamy 3 plastry boczku jeden lekko zachodzący na drugi Plastry warzyw kroimy w słupki o grubości 1 cm Na boczku kładziemy pokrojone warzywa Na…

WIĘCEJ >