Warzywa w sosie z boczkiem
Warzywa w sosie z boczkiem
Przygotowanie
- Cukinię, bakłażana i boczek kroimy w kostkę.
- Całość smażymy kilka minut na oliwie, następnie dodajemy mleko kokosowe i dusimy przez 20 minut (aż warzywa zmiękną) co jakiś czas podlewając wodą.
Rady dietetyka
Pamiętaj o tym, że każdy składnik przepisu można dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia – zajrzyj w informacje zawarte w piktogramach.
Uwagi
Powyżej znajduje się równie ciekawy pomysł na warzywa – spójrz w podpięte, powiązane przepisy.
Autor
Lista składników
- 1 cukinia (300 g)
- 1 bakłażan (240 g)
- 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (30 ml)
- 150 boczku surowego
- 200 ml mleka kokosowego
- Woda
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Risotto z kalafiora
Kalafior dzielimy na małe kawałki Wrzucamy partiami do naczynia, w którym będziemy miksować Miksujemy kilka sekund każdą partię, żeby wyglądało jak ryż Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy cebulę Podsmażamy 2…
WIĘCEJ >Pasta warzywna
Warzywa obieramy Ścieramy na tarce Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy w rondelku tłuszcz i smażymy przez 2-3 min cebulę z czosnkiem Dodajemy starte warzywa Wlewamy pół szklanki zimnej wody, przykrywamy pokrywką i…
WIĘCEJ >Pasta z makreli z chlebem gryczanym
Makrelę obieramy ze skóry i ości Umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować Dodajemy masło i przecier / koncentrat pomidorowy Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Próbujemy i doprawiamy do smaku
WIĘCEJ >