fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Warzywa w sosie z boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf5f55ed2-e888-4405-ac70-05d05cc8b089
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Warzywa w sosie z boczkiem

Przygotowanie

  • Cukinię, bakłażana i boczek kroimy w kostkę.
  • Całość smażymy kilka minut na oliwie, następnie dodajemy mleko kokosowe i dusimy przez 20 minut (aż warzywa zmiękną) co jakiś czas podlewając wodą.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Bakłażan (240 g)
  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Boczek wieprzowy (surowy) (150 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż w soczystym sosie

Na 2,5 szklanki gotującej się i osolonej wody wrzucamy opłukany zimną wodą ryż, zmniejszamy ogień i mieszamy czas od czasu. Na ok. 10 minut przed końcem gotowania dodajemy soczewicę i startą na średnich oczkach marchew…

WIĘCEJ >

Krem z topinamburu

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w paski Rozgrzewamy garnek Wrzucamy boczek i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty, a następnie wyciągamy go łyżką cedzakową i odkładamy na talerz Na wytopiony tłuszcz z boczku…

WIĘCEJ >

Mielona wieprzowina z bakłażanem w sosie pomidorowym

Bakłażana kroimy w kostkę i umieszczamy wraz z mięsem na rozgrzanej patelni Podlewamy odrobiną wody Po chwili dodajemy passatę pomidorową i przyprawy Dusimy przez 20 – 30 minut, podlewając od czasu do czasu wodą Pod…

WIĘCEJ >

Amok – danie Kambodżanskie

Na rozgrzany w garnku tłuszcz dajemy przyprawy, cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do podsmażonych przypraw wlewamy mleko kokosowe, miód i chwilę gotujemy. Do zagotowanego mleka wrzucamy małe kawałki oczyszczonej ryby. Gotujemy całość około pół godziny….

WIĘCEJ >