logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Warzywa w sosie z boczkiem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-9

Warzywa w sosie z boczkiem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-9

Przygotowanie

  • Cukinię, bakłażana i boczek kroimy w kostkę.
  • Całość smażymy kilka minut na oliwie, następnie dodajemy mleko kokosowe i dusimy przez 20 minut (aż warzywa zmiękną) co jakiś czas podlewając wodą.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 duża cukinia
  • 1 bakłażan
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 150 boczku surowego
  • 200 ml mleka kokosowego
  • woda 

Potrzebny sprzęt

Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Kapuśniak myśliwski

Grzyby namaczamy dzień wcześniej wieczorem (wsypać grzyby do ½ szklanki zimnej wody) Mięso kroimy w kostkę centymetr na centymetr W (…)

WIĘCEJ >

Jajecznica na maśle

Na patelni rozpuszczamy masło. Wybijamy jajka. Mieszamy do uzyskania odpowiedniego ścięcia.

WIĘCEJ >

Sznycle z sarny z grilla z pomidorami i sałatą

Sarnę kroimy w poprzek włókien na cienkie plastry Jeśli mamy siekacz/szteker do mięsa to dobrze byłoby kilka razy go użyć (…)

WIĘCEJ >

Pasta z oliwek i awokado

Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy Obrane awokado wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym) Dodajemy czosnek i sok (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl