fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z gotowanym łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cac7666a8-572f-4ddb-b155-e9383cf6b658
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z gotowanym łososiem

Przygotowanie

  • Łososia myjemy, suszymy i solimy
  • Układamy na wkładce do gotowania na parze i gotujemy przez około 15 minut
  • W międzyczasie w osobnym garnku gotujemy kalafiora do miękkości i odcedzamy
  • Sałatę targamy, ogórka kroimy, dodajemy gotowanego łososia i kalafiora
  • Posypujemy kaparami i polewamy oliwą z oliwek

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia łososia.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Sałata rzymska (105 g)
  • Kalafior (świeży) (100 g)
  • Łosoś dziki (świeży) (100 g)
  • Ogórek długi (90 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Kapary z ogonkiem (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Sitko, Wkładka do gotowania na parze

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Warzywa w sosie z boczkiem

Cukinię, bakłażana i boczek kroimy w kostkę. Całość smażymy kilka minut na oliwie, następnie dodajemy mleko kokosowe i dusimy przez 20 minut (aż warzywa zmiękną) co jakiś czas podlewając wodą.

WIĘCEJ >

Pasta gryczana

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 20 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i podsmażamy cebulę 2-3 min Dodajemy do ugotowanej kaszy Dodajemy ugotowane jajko Solimy i pieprzymy Miksujemy blenderem

WIĘCEJ >

Sałatka ziemniaczano – śledziowa

Śledzie wkładamy do zimnej wody, moczymy 10 min, zmieniamy wodę, moczymy znowu 10 min Sprawdzamy czy są nadal bardzo słone, jeśli tak, moczymy w świeżej wodzie dalej Śledzie, które nie są już bardzo słone odcedzamy…

WIĘCEJ >

Szparagi na sałacie z szynką parmeńską i granatem

Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Każdy szparag owijamy plastrem boczku (jak cienkie szparagi, to po dwa w plaster) Układamy w naczyniu żaroodpornym Wkładamy do nagrzanego do…

WIĘCEJ >