fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z krewetkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd349ccf8-def6-461d-aac7-109e66e6c338
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z krewetkami

Przygotowanie

  • Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
  • W garnku zagotowujemy wodę
  • Krewetki dokładnie oczyszczamy, a następnie wrzucamy do wrzącej wody, dodajemy przyprawy (sól), ponownie doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez ok. 2-3 minuty
  • Następnie krewetki odcedzamy
  • Jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy w drobną kostkę
  • Seler kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Do miski wrzucamy krewetki, seler, cebulę oraz jaja i mieszamy
  • Dodajemy majonez oraz sok z cytryny i ponownie dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (153 g)
  • Krewetka koktajlowa (świeża) (120 g)
  • Majonez (120 g)
  • Seler naciowy (20 g)
  • Sok z cytryny (bio) (18 ml)
  • Cebula czerwona (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Makaron z cukinią z grilla i pesto

Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Cukinię kroimy w cienkie, ukośne plastry Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wrzucamy miętę i bazylię, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz tłuszcz (oliwę)…

WIĘCEJ >

Bulion warzywny

Cebulę obieramy i opalamy nad ogniem Pozostałe warzywa obieramy Wszystkie warzywa wkładamy do garnka, dodajemy przyprawy (poza solą, pieprzem i sosem sojowym), dolewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy na małym…

WIĘCEJ >

Kopertki z kukurydzą i fetą

Do rondla wkładamy 1/3 ilości tłuszczu i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia Dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy Rondel ściągamy z kuchenki i stopniowo wlewamy do niego mleko, cały czas mieszając, aż znikną grudki Rondel stawiamy z…

WIĘCEJ >

Mus gruszkowo-truskawkowy

Z truskawek usuwamy szypułki Gruszkę obieramy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazdo nasienne Owoce wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Mus przenosimy do miski (możemy udekorować owocami lub pestkami)

WIĘCEJ >