Sałatka z krewetkami
Sałatka z krewetkami
Przygotowanie
- Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
- W garnku zagotowujemy wodę
- Krewetki dokładnie oczyszczamy, a następnie wrzucamy do wrzącej wody, dodajemy przyprawy (sól), ponownie doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez ok. 2-3 minuty
- Następnie krewetki odcedzamy
- Jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy w drobną kostkę
- Seler kroimy w kostkę
- Cebulę obieramy i drobno siekamy
- Do miski wrzucamy krewetki, seler, cebulę oraz jaja i mieszamy
- Dodajemy majonez oraz sok z cytryny i ponownie dokładnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (153 g)
- Krewetka koktajlowa (świeża) (120 g)
- Majonez (120 g)
- Seler naciowy (20 g)
- Sok z cytryny (bio) (18 ml)
- Cebula czerwona (10 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.