fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z kopru włoskiego i gruszek z serem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-175
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z kopru włoskiego i gruszek z serem

Przygotowanie

  • Z kopru odcinamy zielone łodygi i siekamy
  • Bulwę kopru kroimy na ćwiartki, a następnie na plastry
  • Gruszki obieramy i kroimy w cienkie plastry
  • Na talerzach rozkładamy roszponkę, a na wierzch kładziemy plastry kopru i gruszek
  • Do miski wlewamy tłuszcz oraz sok z cytryny, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy
  • Sałatkę polewamy gotowym sosem
  • Ser wkładamy do miski, dolewamy śmietankę i rozgniatamy, a następnie kładziemy na wierzch sałatki
  • Sałatkę posypujemy łodyżkami kopru

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Gruszka (400 g)
  • Śmietanka sojowa (200 ml)
  • Fenkuł (koper włoski) (200 g)
  • Ser kozi (150 g)
  • Sałata roszponka (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sok z cytryny (12 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym (wegetariański)

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Sałatka pekińska

Kapustę szatkujemy Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Następnie jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy w drobną kostkę Do…

WIĘCEJ >

Dip serowy

Do rondla wlewamy mleko i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do rondla i doprowadzamy do wrzenia Dodajemy sery oraz przyprawy i mieszamy przez ok 1 minutę (do momentu zgęstnienia dipu)

WIĘCEJ >

Bulion grzybowy (na wywarze kostnym)

Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc) Rosół (bulion) dolewamy do grzybów zalanych wodą i zaczynamy gotować Gotujemy na małym ogniu przez…

WIĘCEJ >