fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z wędzonym łososiem, granatem i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc223c58a-8840-45f4-ab95-3e55165a8c57-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z wędzonym łososiem, granatem i awokado

Przygotowanie

  • Łososia rozdrobnić rękami na małe kawałki, albo pokroić nożem
  • Sałatę poszarpać/porwać rękami
  • Pomidor umyć i pokroić jak kto umie/lubi
  • Paprykę pokroić w kostkę
  • Awokado przekroić na pół i łyżeczką wydłubywać z jednej połówki małe kawałeczki
  • Rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki
  • Granat przeciąć na pół, każdą część znowu na pół i palcami wydłubywać pestki, rozchylając skórę i błony, żeby się łatwiej do pestek dostać
  • Wszystkie składniki położyć na talerz – można po kolei i ładnie rozkładać, albo wszystko wrzucić do miski i zamieszać:)
  • Na koniec polać sosem  

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Łosoś wędzony (200 g)
  • Pomidor (świeży) (170 g)
  • Sałata lodowa (160 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Awokado (70 g)
  • Rzodkiewka (60 g)
  • Granat (50 g)
  • Sos vinaigrette (50 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa szpinakowa bez jaja (wegańska)

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym, jabłkiem i rodzynkami

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Jabłko ścieramy na grubych oczkach Komosankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko, cynamon…

WIĘCEJ >

Tatar z dorsza

Z ryby należy zdjąć skórę, położyć filet na desce skórą w dół, ostrym cienkim nożem naciąć delikatnie między skórą a mięsem i prowadząc nóż poziomo na desce – można skórę odcinać po kawałku; można również…

WIĘCEJ >

Zupa imbirowo-szpinakowa z kurczakiem (na wywarze kostnym)

Kurczaka kroimy w paski lub w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka i zasmażamy 2 –3 min Dodajemy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >