fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mix sałat z kozim serem, łososiem, truskawkami i khaki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c60eaa2fe-9cca-4a16-b420-1f2f07704863
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Mix sałat z kozim serem, łososiem, truskawkami i khaki

Przygotowanie

  • Sałaty kładziemy na talerz
  • Kroimy/rozdzielamy łososia kładziemy na sałatę
  • Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy na pół lub ćwiartki dodajemy do sałaty
  • Kaki obieramy, kroimy w cząstki i układamy na sałacie
  • Polewamy sosem
  • Na wierz kładziemy ser kozi

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia sałatek z kozim serem.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kaki (persymona) (250 g)
  • Łosoś wędzony (50 g)
  • Ser kozi twarogowy (50 g)
  • Truskawka (świeża) (40 g)
  • Sos vinaigrette (30 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Szpinak (świeży) (25 g)
  • Rukola (20 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krewetki tygrysie z fenkułem

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Pomidorki przekrawamy na połówki Fenkuł kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą…

WIĘCEJ >

Porzeczki czarne lub czerwone

Porzeczki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Pomidorowy ryż gotowany

Ryż gotujemy w garnku z wodą, solą i mlekiem kokosowym. Pomidora kroimy w kostkę i dodajemy do garnka (gdy ryż jest jeszcze twardy). Wszystko gotujemy razem do miękkości ryżu. Co jakiś czas mieszamy i dolewamy…

WIĘCEJ >

Frittata z batatami i kiełbasą

Kiełbasę nacinamy i posypujemy przyprawami (kminem rzymskim i kolendrą) Układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 15 minut Bataty kroimy w 0,5 cm plastry (ze skórą) Wrzucamy je…

WIĘCEJ >