fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mix sałat z kozim serem, łososiem, truskawkami i khaki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c60eaa2fe-9cca-4a16-b420-1f2f07704863

Mix sałat z kozim serem, łososiem, truskawkami i khaki

Przygotowanie

  • Sałaty kładziemy na talerz
  • Kroimy/rozdzielamy łososia kładziemy na sałatę
  • Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy na pół lub ćwiartki dodajemy do sałaty
  • Kaki obieramy, kroimy w cząstki i układamy na sałacie
  • Polewamy sosem
  • Na wierz kładziemy ser kozi

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego planu żywienia – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne sałatki z kozim serem – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 50 g twarogu koziego
  • 50 g łososia wędzonego
  • 4 truskawki (40 g)
  • 1 kaki (250 g)
  • 1 garść rukoli (20 g)
  • 1 garść szpinaku (25 g)
  • 1 garść roszponki (25 g)
  • 3 łyżki sosu vinaigrette (30 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż z suszonymi pomidorami

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. W tym czasie zalewamy suszone pomidory wrzątkiem. Gdy ryż jest gotowy, rozgrzewamy na patelni oliwę. Na oliwie podsmażamy przyprawy i pokrojone w cząstki namoczone pomidory. Dodajemy ryż i podlewamy…

WIĘCEJ >

Stir-fried pak choi

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Pak choi kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz wraz ze szczyptą soli. Smażymy kapustę przez 2 minuty, a następnie wbijamy na patelnię jajka i energicznie mieszamy. Trzymamy całość…

WIĘCEJ >

Parówki drobiowe grillowane

Podgrzej parówki. Wrzuć do wrzątku, nie gotuj. Wyciągnij po 5 min. Połóż parówki na rozgrzany grill lub patelnię grillową, grilluj do zarumienienia.

WIĘCEJ >

Królik duszony w szałwii i cebuli z młodą kapustą ze skwarkami

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Królika przepłukać w zimnej wodzie, wytrzeć papierowym ręcznikiem Królika kroimy w następujący sposób: odcinamy nogi tylne (skoki), odcinamy nogi przednie, korpus przecinamy lub przerąbujemy tasakiem wzdłuż na połowy Kawałki…

WIĘCEJ >