fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałata z kozim serem i pomarańczami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c157811b2-ac2e-4e63-b031-3e2a011298cb-1

Sałata z kozim serem i pomarańczami

Przygotowanie

  • Marchew obieramy ze skórki a następnie obieramy dalej, żeby uzyskać wstążki
  • Pomidorki kroimy na ćwiartki
  • Ser kroimy w paski lub kostkę
  • Pomarańcze obieramy i kroimy w cząstki
  • Na talerzu kładziemy rukolę i roszponkę
  • Dodajemy pomidorki i pomarańcze
  • Posypujemy wstążkami marchewki i orzechami
  • Polewamy sosem 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom – więcej informacji znajduje się w opisanych piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje na przyrządzenie

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 garść rukoli (20 g)
  • 1 garść roszponki (25 g)
  • ⅓ marchewki (20 g)
  • 4 pomidorki koktajlowe (80 g)
  • 100 g koziego sera
  • ½ pomarańczy (120 g)
  • 10 orzechów laskowych (15 g)
  • 4 łyżki sosu vinaigrette (40 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Filet z perliczki z purée marchewkowo – estragonowym i sosem z suszonych grzybów

Purée Obieramy marchew i ziemniaka Kroimy w kostkę, zalewamy gorącą wodą Lekko solimy Gotujemy 20 min Odlewamy wodę/cedzimy Na czystej patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, smażymy pół obranej i pokrojonej cebuli Dodajemy cebulę do ugotowanych warzyw…

WIĘCEJ >

Papryka faszerowana wołowiną

Z każdej papryki odcinamy „czapeczkę”, czyli czubek z ogonkiem Wydłubujemy gniazda nasienne i wyrzucamy je Marchew, pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę Seler kroimy w…

WIĘCEJ >

Chleb z tapioki

Zmiksować jajka, sól i masło i dodać mąki z sodą i octem. Następnie zmiksować całość do gładkiej masy. Przełożyć do formy. Piec w temperaturze ok. 180 stopni do suchego patyczka (ok. 30-35 min).

WIĘCEJ >

Zupa krem z cukinii

Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki…

WIĘCEJ >