fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałata z kozim serem i pomarańczami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c157811b2-ac2e-4e63-b031-3e2a011298cb-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałata z kozim serem i pomarańczami

Przygotowanie

  • Marchew obieramy ze skórki a następnie obieramy dalej, żeby uzyskać wstążki
  • Pomidorki kroimy na ćwiartki
  • Ser kroimy w paski lub kostkę
  • Pomarańcze obieramy i kroimy w cząstki
  • Na talerzu kładziemy rukolę i roszponkę
  • Dodajemy pomidorki i pomarańcze
  • Posypujemy wstążkami marchewki i orzechami
  • Polewamy sosem 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom – więcej informacji znajduje się w opisanych piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje na przyrządzenie

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 garść rukoli (20 g)
  • 1 garść roszponki (25 g)
  • ⅓ marchewki (20 g)
  • 4 pomidorki koktajlowe (80 g)
  • 100 g koziego sera
  • ½ pomarańczy (120 g)
  • 10 orzechów laskowych (15 g)
  • 4 łyżki sosu vinaigrette (40 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Miodowo – musztardowy tatar z łososia

Łososia drobno kroimy/siekamy nożem (można zmielić, ale lepiej się trochę nożem pobawić) Posiekanego łososia przekładamy do miseczki  Dodajemy miód, musztardę, sól, pieprz  Mieszamy  Formujemy kulkę, kładziemy na talerz  Ogórka kroimy w drobną kostkę  Cebulę obieramy…

WIĘCEJ >

Gulasz z serc wieprzowych

Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Serca kroimy w kostkę Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę Oddzielamy z selera każdą…

WIĘCEJ >

Budyń kasztanowo – kokosowy

Około ¼ szklanki mleka kokosowego odlewamy do jakiejś miseczki Do odlanego mleka dodajemy mąkę kasztanową, cały czas mieszając Resztę mleka wlewamy do garnuszka i zagotowujemy Na gotujące się mleko powoli wlewamy rozmieszaną z mlekiem mąkę…

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) z mango i żółtek

Mango obieramy ze skóry, kroimy w kawałki i wrzucamy do blendera Dodajemy żółtka Wyciskamy sok z cytryny Dolewamy wodę kokosowa Miksujemy 15 sekund

WIĘCEJ >