fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z kozim serem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c11cf59ae-d7f2-4202-a17b-b702a64543bb

Sałatka z kozim serem

Przygotowanie

  • Ser kozi mieszamy z mlekiem kokosowym, octem i przyprawami
  • Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, a sałatę targamy na mniejsze kawałki
  • Warzywa układamy w misce
  • Polewamy sosem i posypujemy pestkami dyni

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Powyżej możesz zainspirować się innymi, równie ciekawymi propozycjami – zajrzyj do powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g miękkiego sera koziego
  • 1 liść sałaty lodowej (40 g)
  • 1 marchewka (60 g)
  • 3 łyżki mleka kokosowego (30 ml)
  • 1 garść pestek dyni (30 g)
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego naturalnej fermentacji (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Miska, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owoce morza w warzywnym sosie

Warzywa kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie Dodajemy passatę pomidorową i przyprawy Dusimy Po 10 minutach dodajemy owoce morza i mleko kokosowe Dusimy przez kolejne 10 minut, po czym podajemy

WIĘCEJ >

Pieczone mielone mięso z cukinią

Cukinię wydrążamy z nasion, ścieramy na tarce o dużych oczkach Dodajemy odrobinę soli, odstawiamy na 5 minut, a następnie odciskamy z niej sok W misce mieszamy razem mięso mielone, warzywa i jajko Dodajemy curry, sól,…

WIĘCEJ >

Chrzanowe purée z kalafiora z chipsami z jarmużu

Puree z kalafiora:  Płuczemy kalafiora, dzielimy na mniejsze części i gotujemy w osolonej wodzie przez około 20 minut.  Dokładnie odsączamy z wody. To bardzo ważna czynność, która zapewni odpowiednią gęstość puree.  W garnku lub naczyniu…

WIĘCEJ >

Karmazyn w sosie granatowo – maślanym z ryżem i sałatką

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni Karmazyna solimy, pieprzymy i układamy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym Dodajemy łyżkę masła i wkładamy do piekarnika na 20 minut W tym czasie ugotować ryż w wrzącej, osolonej wodzie do…

WIĘCEJ >