fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z kozim serem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c11cf59ae-d7f2-4202-a17b-b702a64543bb
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z kozim serem

Przygotowanie

  • Ser kozi mieszamy z mlekiem kokosowym, octem i przyprawami
  • Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, a sałatę targamy na mniejsze kawałki
  • Warzywa układamy w misce
  • Polewamy sosem i posypujemy pestkami dyni

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Powyżej możesz zainspirować się innymi, równie ciekawymi propozycjami – zajrzyj do powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g miękkiego sera koziego
  • 1 liść sałaty lodowej (40 g)
  • 1 marchewka (60 g)
  • 3 łyżki mleka kokosowego (30 ml)
  • 1 garść pestek dyni (30 g)
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego naturalnej fermentacji (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Miska, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka kalafiorowo-ziemniaczana z szynką

Ziemniaki i kalafiora gotujemy. Kroimy w kostkę i dzielimy na różyczki. Szynkę kroimy w paseczki. Czosnek wyciskamy. Mieszamy wszystkie składniki.

WIĘCEJ >

Siekany rumsztyk z sarny z warzywami grillowanymi i zasmażanymi buraczkami

Sarninę oczyścić z błon i powięzi Posiekać tasakiem lub zmielić w maszynce do mięsa Posolić, popieprzyć Formujemy okrągły rumsztyk o grubości około 1,5 cm Kalarepę obieramy i kroimy w plastry Cukinię kroimy w plastry Cebulę…

WIĘCEJ >

Gulasz warzywny

Wszystkie warzywa kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka Doprawiamy przyprawami i zalewamy passatą Dolewamy tyle wody, aby przykryła warzywa Doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień, gotując gulasz do miękkości (ok. 30-40 minut)

WIĘCEJ >

Kefir jogurtowy

Mleko wlewamy do garnuszka Mleko podgrzać żeby miało temp. około 40 stopni, czyli delikatnie cieplejsze niż nasza dłoń Dodajemy miód i dokładnie mieszamy Dodajemy kryształki kefiru Przykrywamy garnek pokrywką i odkładamy gdzieś w kuchni żeby…

WIĘCEJ >