fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Warzywa zapiekane z serem kozim

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6685880e-9cef-4e02-b9b3-010c6b14811a

Warzywa zapiekane z serem kozim

Przygotowanie

  • Paprykę, bakłażana i ser kroimy w kostkę. Piekarnik ustawiamy na 180 st. C.
  • W żaroodpornym naczyniu układamy wszystkie warzywa i ser, dodajemy kozieradkę i odrobinę solimy. 
  • Całość polewamy rozpuszczonym wcześniej olejem kokosowym i wstawiamy do piekarnika.
  • Po około 30 minutach jest gotowe (sprawdzamy po miękkości bakłażana po wbiciu widelca).

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego sposobu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne warzywne zapiekanki – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 1 papryka czerwona (230 g)
  • 1 mały bakłażan (150 g)
  • 80 g sera koziego twardego
  • ½ łyżeczki kozieradki (2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Rzodkiewka

Rzodkiewki myjemy Obcinamy liście i ogonki Zjadamy

WIĘCEJ >

Omlet z dodatkiem koziego sera

Jajka wybijamy do miski, przyprawiamy solą i pieprzem Rozgrzewamy patelnię z masłem, po czym wlewamy masę jajeczną Czekamy do momentu, aż spód się zetnie Na wierzchu omleta układamy pozostałe składniki, przykrywamy pokrywką i dusimy do…

WIĘCEJ >

Barszcz postny wigilijny

Buraki obieramy 1 buraka trzemy na tarce na grubych oczkach do miski i wlewamy tam pół szklanki zimnej wody, 25 ml octu i mieszamy Resztę obranych buraków kroimy w plastry Plastry wrzucamy do garnka i…

WIĘCEJ >

Bezglutenowy deser z tapioki

Tapiokę zalać zimną wodą w proporcji 1:10 (na 100 g tapioki należy użyć 1 L wody) i gotować przez 10 minut mieszając czujnie, aby się nie przypaliła. Po zdjęciu z ognia odstawić na kolejne 10…

WIĘCEJ >