fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Warzywa zapiekane z serem kozim

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6685880e-9cef-4e02-b9b3-010c6b14811a
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Warzywa zapiekane z serem kozim

Przygotowanie

  • Paprykę, bakłażana i ser kroimy w kostkę. Piekarnik ustawiamy na 180 st. C.
  • W żaroodpornym naczyniu układamy wszystkie warzywa i ser, dodajemy kozieradkę i odrobinę solimy. 
  • Całość polewamy rozpuszczonym wcześniej olejem kokosowym i wstawiamy do piekarnika.
  • Po około 30 minutach jest gotowe (sprawdzamy po miękkości bakłażana po wbiciu widelca).

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego sposobu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne warzywne zapiekanki – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 1 papryka czerwona (230 g)
  • 1 mały bakłażan (150 g)
  • 80 g sera koziego twardego
  • ½ łyżeczki kozieradki (2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wieniec z makreli z granatem

Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu Na sałacie układamy kawałki ryby z usuniętymi ośćmi Dodajemy przekrojone na połówki pomidorki Posypujemy granatem Polewamy sosem po sałacie 

WIĘCEJ >

Chipsy z plantana

Rozgrzewamy piekarnik do 160 stopni z termoobiegiem (bez termoobiegu 170-180 stopni) Platany myjemy i przecinamy na pół Następnie nacinamy skórkę wzdłuż, uważając, aby zanadto nie przeciąć miąższu Odginamy skórę i obieramy, przesuwając kciukiem wzdłuż nacięć…

WIĘCEJ >

Surówka z selera z rodzynkami i orzechami

Seler obieramy Rodzynki wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem Orzechy wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem Jabłko obieramy i kroimy w kostkę Z cytryny wyciskamy sok Seler trzemy na tarce na drobnych oczkach Zalewamy sokiem…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz w ziołowym pesto

Filet z dorsza płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy ręcznikiem papierowym Przyprawiamy solą i sokiem z cytryny Smarujemy wierzch ryby pesto i obkładamy cząstkami pomidorów bez skórki i zdrewniałych części Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do…

WIĘCEJ >