fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałata z kozim serem, truskawkami i melonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2660b9ff-657d-44fd-83af-6cb4b342df0d

Sałata z kozim serem, truskawkami i melonem

Przygotowanie

  • Sałatę i rukolę kładziemy na talerzu
  • Dokładamy przecięte na pół truskawki
  • Melona obieramy, kroimy w paski i kładziemy na sałacie
  • Na wierzchu umieszczamy ser
  • Polewamy sosem  

Rady dietetyka

Sałatkę możesz zmodyfikować o dowolne dodatki. Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego planu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Przepis do domowy sos vinaigrette znajduję się powyżej w powiązanych.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 garść rukoli (20 g)
  • 2 – 3 liście sałaty rzymskiej (105 g)
  • 4 truskawki (40 g)
  • 100 g koziego sera twarogowego
  • 100 g melona
  • 3 – 4 łyżki sosu vinaigrette (40 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Placuszki bananowe z komosy ryżowej

Komosę ryżową zalewamy wrzątkiem Odstawiamy na 30 minut Po tym czasie odcedzamy, przepłukujemy Miksujemy wraz z mlekiem roślinnym oraz bananem na gładką masę Wyciskamy 2 łyżki soku z cytryny Do masy dodajemy przyprawy, sodę, sok…

WIĘCEJ >

Pieczona polędwiczka wieprzowa na warzywach i imbirze

Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy mięso, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3 min z każdej strony na średnim ogniu  Przekładamy mięso na naczynie żaroodporne Pieczemy 10 min Warzywa…

WIĘCEJ >

Morele suszone z sarną zapiekane w boczku

Mięso mieliny w maszynce na standardowym sitku Morele kroimy w paski i mieszamy z mięsem Lekko solimy, pieprzymy i mieszamy Formujemy 5 kulek i zawijamy każdą w boczek Spinamy wykałaczką Układamy na blaszce lub naczyniu…

WIĘCEJ >

Filety z tofu panierowane w orzechach

Tofu kroimy na „filety” o grubości ok. 1 cm. Jeśli dysponujemy tofu naturalnym to odkładamy je do sosu sojowego, żeby nabrały słonego smaku. W tym czasie drobno siekamy orzechy i mieszamy je z sezamem. Następnie obie…

WIĘCEJ >