fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałata z kozim serem, truskawkami i melonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2660b9ff-657d-44fd-83af-6cb4b342df0d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałata z kozim serem, truskawkami i melonem

Przygotowanie

  • Sałatę i rukolę kładziemy na talerzu
  • Dokładamy przecięte na pół truskawki
  • Melona obieramy, kroimy w paski i kładziemy na sałacie
  • Na wierzchu umieszczamy ser
  • Polewamy sosem  

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz naszą propozycję przyrządzenia sosu vinaigrette.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Sałata rzymska (105 g)
  • Melon miodowy (100 g)
  • Ser kozi twarogowy (100 g)
  • Truskawka (świeża) (40 g)
  • Sos vinaigrette (40 g)
  • Rukola (20 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Smoothie z bananem, gruszką i szpinakiem

Blendujemy ½ banana, ¾ gruszki, szpinak z sokiem z limonki/cytryny Koktajl przelewamy do miseczki i dekorujemy suszoną morwą, ziarnami sezamu, resztą banana i gruszki (pokrojonych w kostki lub plasterki)

WIĘCEJ >

Smoothie jagodowo – bananowe

Banany, świeże lub mrożone jagody, nasiona chia, miód, (opcjonalnie Macę i Ashwagandhę) miksujemy na gładki krem Przelewamy do miseczki i dekorujemy nasionami chia, nasionami konopi i jagodami Goji

WIĘCEJ >

Karkówka smażona z pietruszką i chili

Pietruszkę obieramy i kroimy w plastry Papryczkę kroimy na małe kawałki, a mięso w kostkę Smażymy na rozgrzanym smalcu karkówkę z warzywami Dodajemy przyprawy Danie powinno być gotowe po 15 minutach (sprawdzamy, kontrolując stopień wysmażenia…

WIĘCEJ >

Bitki wołowe

Wołowinę płuczemy, a następnie dokładnie osuszamy. Kroimy w niezbyt grube plastry i tłuczkiem rozbijamy na cienkie kawałki koniecznie przez folię spożywczą. Mięso musi być cienko zbite. Polewamy wszystkie kawałki 2 łyżkami aminokwasów kokosowych i rozsmarowujemy…

WIĘCEJ >