fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałata z kozim serem, truskawkami i melonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2660b9ff-657d-44fd-83af-6cb4b342df0d

Sałata z kozim serem, truskawkami i melonem

Przygotowanie

  • Sałatę i rukolę kładziemy na talerzu
  • Dokładamy przecięte na pół truskawki
  • Melona obieramy, kroimy w paski i kładziemy na sałacie
  • Na wierzchu umieszczamy ser
  • Polewamy sosem  

Rady dietetyka

Sałatkę możesz zmodyfikować o dowolne dodatki. Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego planu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Przepis do domowy sos vinaigrette znajduję się powyżej w powiązanych.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 garść rukoli (20 g)
  • 2 – 3 liście sałaty rzymskiej (105 g)
  • 4 truskawki (40 g)
  • 100 g koziego sera twarogowego
  • 100 g melona
  • 3 – 4 łyżki sosu vinaigrette (40 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kurczak w białym chilli na rosole

Ustawić piekarnik na 170 st. C z opcją grzania z góry i dołu. Posiekać cebulę i selera, a paprykę pokroić na plasterki. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posolić i podsmażyć na średnim ogniu do…

WIĘCEJ >

Śledź w oleju z ogórkiem i cebulą

Śledzie wkładamy do miski z zimną wodą i co 10 min ją zmieniamy na świeżą (3 razy) Śledzie odcedzamy na sicie i kroimy w ukośne 2 cm paski Wkładamy ryby do miski Wlewamy oliwę i…

WIĘCEJ >

Omlet z dodatkiem koziego sera

Jajka wybijamy do miski, przyprawiamy solą i pieprzem Rozgrzewamy patelnię z masłem, po czym wlewamy masę jajeczną Czekamy do momentu, aż spód się zetnie Na wierzchu omleta układamy pozostałe składniki, przykrywamy pokrywką i dusimy do…

WIĘCEJ >

Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym

makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” w tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę pstrąga obieramy z skóry i…

WIĘCEJ >