fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z czerwonej kapusty z tofu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8ec30384-c80c-41c2-a5f1-5056882cc4de
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z czerwonej kapusty z tofu

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Tofu kroimy w kostkę
  • Kapustę drobno siekamy
  • Gruszkę kroimy na ćwiartki i jedną ćwiartkę skrapiamy sokiem z cytryny, a drugą kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy tofu i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy kapustę i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż zmięknie)
  • Dolewamy bulion i dusimy przez ok. 5-10 minut
  • Wyłączamy kuchenkę, zawartość patelni przenosimy do miski i odstawiamy do ostygnięcia
  • Ostygniętą sałatkę wkładamy do lodówki na ok. 30 minut
  • Do sałatki dodajemy gruszkę (pokrojoną w kostkę), tłuszcz oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Ćwiartkę gruszki kroimy w plastry
  • Koper siekamy
  • Sałatkę dekorujemy plastrami gruszki i koprem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kapusta czerwona (250 g)
  • Bulion jarski (125 ml)
  • Cebula (60 g)
  • Gruszka (60 g)
  • Tofu naturalne (60 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Koper (świeży) (6 g)
  • Olej z orzechów włoskich ekologiczny (5 ml)
  • Gałka muszkatołowa mielona (3 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Brokułowa sałatka z fetą

Gotujemy brokuła we wrzątku przez około 5-10 minut Przenosimy do miski do momentu ostygnięcia Ścieramy na tarce do jarzyn marchewkę (…)

WIĘCEJ >

Jesienna sałatka z dynią

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C Dynię kroimy na pół, wydrążamy łyżką nasiona Smarujemy dynię rozpuszczonym masłem ghee oraz doprawiamy solą i (…)

WIĘCEJ >

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

Soczewicę gotujemy al dente i przelewamy zimną wodą. Rzodkiewki kroimy w plasterki, ogórki kiszone w kosteczkę, sałatę rwiemy na drobne (…)

WIĘCEJ >

Imbirowa sałatka z awokado

Awokado, pomidora i paprykę kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Ząbek czosnku i obrany ze skóry imbir przeciskamy przez (…)

WIĘCEJ >

Orzeźwiająca sałatka z melonem

Pomidorki kroimy na połówki, melona w małe kosteczki. Wszystkie warzywa mieszamy razem w dużej misce. Składniki na dressing mieszamy osobno (…)

WIĘCEJ >