fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z czerwonej kapusty z tofu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8ec30384-c80c-41c2-a5f1-5056882cc4de
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z czerwonej kapusty z tofu

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Tofu kroimy w kostkę
  • Kapustę drobno siekamy
  • Gruszkę kroimy na ćwiartki i jedną ćwiartkę skrapiamy sokiem z cytryny, a drugą kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy tofu i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy kapustę i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż zmięknie)
  • Dolewamy bulion i dusimy przez ok. 5-10 minut
  • Wyłączamy kuchenkę, zawartość patelni przenosimy do miski i odstawiamy do ostygnięcia
  • Ostygniętą sałatkę wkładamy do lodówki na ok. 30 minut
  • Do sałatki dodajemy gruszkę (pokrojoną w kostkę), tłuszcz oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Ćwiartkę gruszki kroimy w plastry
  • Koper siekamy
  • Sałatkę dekorujemy plastrami gruszki i koprem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kapusta czerwona (250 g)
  • Bulion jarski (125 ml)
  • Cebula (60 g)
  • Gruszka (60 g)
  • Tofu naturalne (60 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Koper (świeży) (6 g)
  • Olej z orzechów włoskich ekologiczny (5 ml)
  • Gałka muszkatołowa mielona (3 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pestki dyni

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette balsamiczny

Bierzemy naczynie w którym będziemy miksować sos albo szykujemy blender kielichowy Wlewamy oliwę, dodajemy czosnek Dodajemy musztardę Pietruszkę kroimy nożem na mniejsze kawałki (nie trzeba drobno siekać, tylko trochę pokroić, żeby blender miał łatwiej) i…

WIĘCEJ >

Owocowa palma

Kiwi obieramy i jedną połowę kroimy w plastry, a drugą w drobną kostkę Poziomki kroimy na pół Banana kroimy w pół plastry Wszystkie owoce układamy na talerzy na kształt palmy, tak jak na załączonym obrazku

WIĘCEJ >

Bagietka z szynką, serem, sałatą i papryką

Bagietkę kroimy wzdłuż na pół Obie połówki bagietki smarujemy tłuszczem Paprykę kroimy w paski Na jedną połówkę układamy wszystkie składniki, posypujemy przyprawami i przykrywamy drugą połówką bagietki

WIĘCEJ >