fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z czerwonej kapusty z tofu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8ec30384-c80c-41c2-a5f1-5056882cc4de
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z czerwonej kapusty z tofu

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Tofu kroimy w kostkę
  • Kapustę drobno siekamy
  • Gruszkę kroimy na ćwiartki i jedną ćwiartkę skrapiamy sokiem z cytryny, a drugą kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy tofu i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy kapustę i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż zmięknie)
  • Dolewamy bulion i dusimy przez ok. 5-10 minut
  • Wyłączamy kuchenkę, zawartość patelni przenosimy do miski i odstawiamy do ostygnięcia
  • Ostygniętą sałatkę wkładamy do lodówki na ok. 30 minut
  • Do sałatki dodajemy gruszkę (pokrojoną w kostkę), tłuszcz oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Ćwiartkę gruszki kroimy w plastry
  • Koper siekamy
  • Sałatkę dekorujemy plastrami gruszki i koprem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kapusta czerwona (250 g)
  • Bulion jarski (125 ml)
  • Cebula (60 g)
  • Gruszka (60 g)
  • Tofu naturalne (60 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sok z cytryny (6 ml)
  • Koper (świeży) (6 g)
  • Olej z orzechów włoskich ekologiczny (5 ml)
  • Gałka muszkatołowa mielona (3 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zawijasy cebulowe z makiem

Cebulę obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kiedy tłuszcz zacznie skwierczeć – wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 15-20 minut pod przykryciem Następnie ściągamy pokrywkę, zwiększamy ogień i smażymy jeszcze przez ok. 5…

WIĘCEJ >

Gazpacho

Pomidory musimy najpierw sparzyć – nacinamy na krzyż, zalewamy wrzątkiem, Czekamy minutę, przekładamy do naczynia z zimną wodą i zdejmujemy skórkę Oczyszczone pomidory przekrawamy na pół Miąższ wkładamy do blendera Dolewamy wodę, oliwę i jednego…

WIĘCEJ >

Makaron z tuńczykiem i groszkiem

Ser (żółty) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przenosimy z powrotem do ciepłego garnka…

WIĘCEJ >

Kanapki z pastą z awokado i z jajkiem przepiórczym

Pasta z awokado Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i wydłubujemy miąższ Widelcem ugniatamy miąższ z awokado, tak aby powstała gęsta masa Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy Kanapki z pastą z awokado i jajkiem…

WIĘCEJ >