fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z czerwonej kapusty z tofu

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-134
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z czerwonej kapusty z tofu

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Tofu kroimy w kostkę
  • Kapustę drobno siekamy
  • Gruszkę kroimy na ćwiartki i jedną ćwiartkę skrapiamy sokiem z cytryny, a drugą kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy tofu i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy kapustę i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż zmięknie)
  • Dolewamy bulion i dusimy przez ok. 5-10 minut
  • Wyłączamy kuchenkę, zawartość patelni przenosimy do miski i odstawiamy do ostygnięcia
  • Ostygniętą sałatkę wkładamy do lodówki na ok. 30 minut
  • Do sałatki dodajemy gruszkę (pokrojoną w kostkę), tłuszcz oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Ćwiartkę gruszki kroimy w plastry
  • Koper siekamy
  • Sałatkę dekorujemy plastrami gruszki i koprem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kapusta czerwona (250 g)
  • Bulion jarski (125 ml)
  • Cebula (60 g)
  • Gruszka (60 g)
  • Tofu naturalne (60 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sok z cytryny (6 ml)
  • Koper (świeży) (6 g)
  • Olej z orzechów włoskich ekologiczny (5 ml)
  • Gałka muszkatołowa mielona (3 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kokosowe pulpeciki w sosie leśnym z makaronem z cukinii

Grzyby dzień wcześniej namoczyć w zimnej wodzie Mięso podzielić na małe kawałki i zmielić w maszynce do mięsa na standardowym sitku (średnie dziurki) Marchew i pietruszkę zmielić Zmielone warzywa połączyć z mielonym mięsem Rozmaryn drobno…

WIĘCEJ >

Ryż z jabłkami

Ryż gotujemy we wrzącej wodzie przez około 12-15 minut, a następnie odcedzamy W międzyczasie jabłko obieramy i trzemy na tarce Przekładamy do rondelka, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy utartą wanilię, cynamon i goździki Dusimy 15…

WIĘCEJ >

Makaron kukurydziany z warzywami i tofu

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Paprykę kroimy w słupki Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy paprykę i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Krem z pora z natką pietruszki

Pory dokładnie oczyszczamy, usuwamy liście i kroimy białe części w krążki Czosnek obieramy i kroimy w plastry Pozostałe warzywa obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz (masło i olej) Wrzucamy pory i podsmażamy…

WIĘCEJ >