Sałatka z cukinią, brokułami i kiełbasą
Sałatka z cukinią, brokułami i kiełbasą
Przygotowanie
- Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
- Cukinię z kiełbasą kroimy w plastry
- Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cukinię i dusimy pod przykryciem przez ok. 5-7 minut (do miękkości)
- Dodajemy brokuł i podsmażamy jeszcze przez ok. 2-3 minuty
- Na osobnej patelni podsmażamy kiełbasę do momentu, aż wytopi tłuszcz
- Dodajemy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok. 3-4 minuty
- Zawartość drugiej patelni przenosimy do pierwszej patelni, dodajemy przyprawy, mieszamy i całość podsmażamy przez ok. 4-5 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.
Autor
Lista składników
- Parówka wieprzowa (100 g)
- Papryka żółta (60 g)
- Papryka zielona (60 g)
- Papryka czerwona (60 g)
- Pomidor koktajlowy (60 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Szparagi z pulpecikami wieprzowymi duszonymi w cebuli
Szparagi obieramy, gotujemy 8 min we wrzącej osolonej wodzie i wyjmujemy na miskę Boczek kroimy w kawałki Marchew, pietruszkę, obieramy Mielimy boczek w maszynce do mięsa Co jakiś czas wrzucamy kawałek pietruszki lub marchewki na…
WIĘCEJ >Babeczki z malinami
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę lekko smarujemy tłuszczem Do miski wsypujemy cukier, dodajemy roztopiony tłuszcz oraz skórkę z cytryny i ucieramy mikserem Stopniowo dodajemy jaja i miksujemy do momentu, aż masa będzie…
WIĘCEJ >Komosanka z mlekiem roślinnym i nasionami słonecznika
Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Komosankę przenosimy do miski i posypujemy pestkami
WIĘCEJ >Wegański rosół
Obieramy warzywa. Nastawiamy wodę, dodajemy nieco soli, ale jeszcze nie całość. Dodajemy także 2-3 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego. Warzywa i imbir kroimy na mniej więcej jednakowej wielkości kawałki, najlepiej plasterki. Wrzucamy je…
WIĘCEJ >