fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z cukinią, brokułami i kiełbasą

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-217
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z cukinią, brokułami i kiełbasą

Przygotowanie

  • Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
  • Cukinię z kiełbasą kroimy w plastry
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cukinię i dusimy pod przykryciem przez ok. 5-7 minut (do miękkości)
  • Dodajemy brokuł i podsmażamy jeszcze przez ok. 2-3 minuty
  • Na osobnej patelni podsmażamy kiełbasę do momentu, aż wytopi tłuszcz
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok. 3-4 minuty
  • Zawartość drugiej patelni przenosimy do pierwszej patelni, dodajemy przyprawy, mieszamy i całość podsmażamy przez ok. 4-5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Brokuł (200 g)
  • Cukinia zielona (150 g)
  • Kiełbasa śląska (120 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kaszotto gryczane z wędzonym boczkiem

Boczek kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plastry Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy grzyby, podsmażamy 4 min Dodajemy pokrojony boczek Dodajemy cebulę z czosnkiem Podsmażamy 5 min…

WIĘCEJ >

Jajecznica z pieczarkami i szpinakiem

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło i olej) Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy szpinak i dusimy przez ok. 2-3 minuty (do momentu, aż „zwiędnie”) Wybijamy jaja,…

WIĘCEJ >

Bałwan śniegowy z ryżu z porcją warzyw i ryżu

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Z ogórka wycinamy kawałek na kształt czapki bałwana, a pozostałego ogórka kroimy w plastry Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na kształt nosa bałwana i…

WIĘCEJ >

Karbowany makaron z cukinii z brokułami

Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4…

WIĘCEJ >