Sałatka z boczkiem wędzonym i prażonym słonecznikiem
Sałatka z boczkiem wędzonym i prażonym słonecznikiem
Przygotowanie
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wsypujemy pestki słonecznika i prażymy na lekko złocisty kolor
- Następnie przenosimy pestki do miski
- Na patelnię kładziemy plastry boczku i smażymy przez ok. 6-7 minut, tak aby były chrupiące
- Pomidora kroimy w cząstki
- Awokado obieramy i kroimy w paski
- Na talerzu rozkładamy sałaty, na wierzch układamy pozostałe warzywa oraz plastry boczku i całość posypujemy pestkami oraz skrapiamy tłuszczem i octem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.
Autor
Lista składników
- Rukola (60 g)
- Szynka parmeńska (45 g)
- Melon miodowy (45 g)
- Ser Mozzarella (35 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Owocowy żółwik z placków
Placki Plantany obieramy ze skóry Wszystkie składniki (poza tłuszczem) wrzucamy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Łyżką kładziemy porcję ciasta i smażymy…
WIĘCEJ >Komosanka z mlekiem roślinnym bananem i truskawkami
Komosę ryżową gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy pokrojone owoce
WIĘCEJ >Roladka drobiowa faszerowana sarną z morelami, młodymi ziemniakami i sałatą
Roladka: Łopatkę zmielić w maszynce do mięsa na standardowym sitku Lekko posolić i popieprzyć, wymieszać Podzielić mięso na dwie porcje Z każdej uformować wałek Włączamy piekarnik i ustawiamy na 160 stopni Pierś z kurczaka rozbić…
WIĘCEJ >