fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z boczkiem wędzonym i prażonym słonecznikiem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-98
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z boczkiem wędzonym i prażonym słonecznikiem

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wsypujemy pestki słonecznika i prażymy na lekko złocisty kolor
  • Następnie przenosimy pestki do miski
  • Na patelnię kładziemy plastry boczku i smażymy przez ok. 6-7 minut, tak aby były chrupiące
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Awokado obieramy i kroimy w paski
  • Na talerzu rozkładamy sałaty, na wierzch układamy pozostałe warzywa oraz plastry boczku i całość posypujemy pestkami oraz skrapiamy tłuszczem i octem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (170 g)
  • Awokado (140 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (60 g)
  • Jarmuż (40 g)
  • Szpinak (25 g)
  • Olej MCT (5 ml)
  • Pestki słonecznika obrane (5 g)
  • Ocet balsamiczny (3 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zrazy staropolskie ze schabu z kaszą gryczaną i buraczkami

Mięso mielone wkładamy do miski Lekko solimy i pieprzymy Mieszamy i dzielimy na 4 kulki Rozbijamy plaster schabu tłuczkiem do mięsa Lekko solimy i pieprzymy Kładziemy szynkę Nakładamy na środek kulkę mieloną Lekko rozpłaszaczamy Na środek…

WIĘCEJ >

Chałwa sezamowo-makowa

Nasiona sezamu mielimy w młynku elektrycznym. Mak gotujemy w wodzie ok. 20-30 minut i dwukrotnie mielimy w maszynce do mięsa. Możemy też kupić mak mielony – wtedy wystarczy jedynie zalać go niewielką ilością wrzątku i…

WIĘCEJ >

Ogniste burritos z wołowiną

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Cebulę obieramy i drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >

Kwadraciki z letnimi owocami

Do miski wlewamy wodę, dodajemy żółtka i roztrzepujemy Z brzoskwiń i nektarynek usuwamy pestki i kroimy owoce w plasterki Ciasto kładziemy na deskę i czekamy ok. 10 minut, pilnując aby nie rozmroziło się za bardzo…

WIĘCEJ >