fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z boczkiem wędzonym i prażonym słonecznikiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccf6a9edd-4f01-48fe-a37b-146e2ca018c0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z boczkiem wędzonym i prażonym słonecznikiem

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wsypujemy pestki słonecznika i prażymy na lekko złocisty kolor
  • Następnie przenosimy pestki do miski
  • Na patelnię kładziemy plastry boczku i smażymy przez ok. 6-7 minut, tak aby były chrupiące
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Awokado obieramy i kroimy w paski
  • Na talerzu rozkładamy sałaty, na wierzch układamy pozostałe warzywa oraz plastry boczku i całość posypujemy pestkami oraz skrapiamy tłuszczem i octem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Rukola (60 g)
  • Szynka parmeńska (45 g)
  • Melon miodowy (45 g)
  • Ser Mozzarella (35 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Makaron warzywny z boczniakami (z wywarem kostnym)

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce Boczniaki pokroić na połówki lub gdy są…

WIĘCEJ >

Leczo

Cukinię obrać, przekroić wzdłuż i pokroić na grube plastry. Paprykę i cebulę pokroić w dużą kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. W głębokim rondlu rozgrzać tłuszcz i wrzucić pokrojoną paprykę,…

WIĘCEJ >

Batoniki owocowe

Migdały, siemię lniane i sezam mielimy, najlepiej w młynku do kawy. Miksujemy wszystko razem w melakserze, można spróbować blenderem, ale ostrożnie, gdyż może się spalić Zalewamy sokiem z cytryny Jeżeli masa nie będzie się kleiła…

WIĘCEJ >

Pieczony indyk z kasztanami

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Kasztany kroimy na kawałki Zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Indyka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem…

WIĘCEJ >