fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z boczkiem wędzonym i prażonym słonecznikiem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-98
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z boczkiem wędzonym i prażonym słonecznikiem

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wsypujemy pestki słonecznika i prażymy na lekko złocisty kolor
  • Następnie przenosimy pestki do miski
  • Na patelnię kładziemy plastry boczku i smażymy przez ok. 6-7 minut, tak aby były chrupiące
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Awokado obieramy i kroimy w paski
  • Na talerzu rozkładamy sałaty, na wierzch układamy pozostałe warzywa oraz plastry boczku i całość posypujemy pestkami oraz skrapiamy tłuszczem i octem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (170 g)
  • Awokado (140 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (60 g)
  • Jarmuż (40 g)
  • Szpinak (25 g)
  • Olej MCT (5 ml)
  • Pestki słonecznika obrane (5 g)
  • Ocet balsamiczny (3 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Shake jaglany z owocami

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Wszystkie składniki razem blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa z pieczonym selerem

Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez całą noc Następnego dnia podpiekamy cebule Warzywa obieramy i kroimy Do garnka wrzucamy cebule, seler ( oprócz jednego mniejszego), suszone grzyby (wraz z wodą ,w której się moczyły), lubczyk…

WIĘCEJ >

Roladki z łososia wędzonego z ciętymi świeżymi warzywami i sosem kolendrowym

1-2 płaty wędzonego łososia zwinąć ze sobą w różę i położyć na talerzu Marchew obrać Seler dokładnie umyć Cukinię, marchew i seler pokroić w cienkie słupki – najlepiej nożykiem „julienne”, lub nożem w plastry a…

WIĘCEJ >

Zasmażana fasolka

Na patelni rozgrzewamy masło klarowane z czosnkiem. Dodajemy fasolkę i chwile podsmażamy. Pod koniec smażenia dorzucamy do całości płatki drożdzowe i smażymy jeszcze chwilę. Solimy według upodobań i podajemy.

WIĘCEJ >