fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z jarmużu, z migdałami i jabłkami w klonowym sosie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c20c16139-a4f3-4972-86f2-61f037ae93da
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z jarmużu, z migdałami i jabłkami w klonowym sosie

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy w małej szklance
  • Następnie jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę, wsypujemy do miski i polewamy sokiem z cytryny – dzięki temu jabłko nie sczernieje i będzie przyjemnie chrupkie 
  • Migdały kroimy na mniejsze kawałki
  • Jarmuż dokładnie oczyszczamy, wycinamy twarde łodygi i kroimy na małe kawałki
  • Do miski z jabłkiem dodajemy jarmuż i posiekane migdały
  • Polewamy sosem i dokładnie mieszamy. Gotowe.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

Sałatka

  • Jabłko (świeże) (180 g)
  • Migdał (30 g)
  • Jarmuż (świeży) (20 g)
  • Sok z cytryny (12 g)

Sos

  • Sok z cytryny (24 g)
  • Syrop klonowy (20 g)
  • Musztarda (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Balon do dmuchania, Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Rolada z karkówki faszerowana duszonym porem z grillowanymi warzywami

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pora przekroić na pół, wypłukać pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku między liśćmi i pokroić w półksiężyce Nagrzewamy piekarnik do 180 st. C Na patelni rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Podstawowy krem daktylowy

Daktyle miksujemy na krem Dolewamy wodę lub mleko, aby uzyskać pożądaną konsystencję

WIĘCEJ >

Szparagi duszone z pieczarkami

Szparagi obrać, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min, wyjąć na sito Pieczarki pokroić w cząstki Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pomidorki przekroić na połówki Na patelni rozgrzać tłuszcz Wrzucić cebulę…

WIĘCEJ >

Chrzanowe purée z kalafiora z chipsami z jarmużu

Puree z kalafiora:  Płuczemy kalafiora, dzielimy na mniejsze części i gotujemy w osolonej wodzie przez około 20 minut.  Dokładnie odsączamy z wody. To bardzo ważna czynność, która zapewni odpowiednią gęstość puree.  W garnku lub naczyniu…

WIĘCEJ >